Kleine Pan en de droomsteen

Coverafbeelding van: Kleine Pan en de droomsteen

Trefwoord(en)
dieren
apen
dromen
avontuur
familie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Pan is een jonge chimpansee die meer een dromer en denker is dan zijn familieleden. Hij gaat ook dikwijls op zoek naar ‘vindsels’ in het Grote Woud of zit met zijn vriendinnetje Pipa op de Fluisterrots te genieten van de hen omringende dingen. Op een dag vindt hij een vreemde steen. Volgens zijn oma Kigoma een droomsteen die ervoor zorgt dat je dromen ook echt gebeuren.

Lezers die de avonturen van de ‘Boeboeks’ van deze auteur kennen, zullen dit verhaal zeker herkennen. Het enige verschil is dat de personages nu chimpansees zijn die in een tropisch woud wonen. Er zijn dieren waarmee ze overeen komen en andere die ze liever uit de weg gaan, ze leven in familieverband, er is een rivier in de buurt, een bos waar ze beter niet ingaan omdat er een gevaarlijk wezen woont en de vervelende kat van boer Spuiters is vervangen door een naargeestig luipaard.
De tekst staat op een erg ruime bladspiegel en een overvloed aan heel ‘aaibare’, kleurrijke illustraties maken het lezen heel erg aangenaam en makkelijk.
Achteraan het verhaal zijn een aantal echte foto’s en enige echte informatie over chimpansees opgenomen. Feiten over deze dieren maar ook dingen die hen  bedreigen. En een organisatie die zich inzet voor de bescherming van deze dieren.
Leuk, ontspannend verhaal met enige educatieve waarde die het beeld over de chimpansees kan verbeteren.

Pol Van Damme - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Nikola (IOA) Hendrickx   

Uitgeverij
Houtekiet   


Jaartal
2022

ISBN
9789089244291

Aantal pagina's
100

Prijs
€17,99