Kleine Kraai

aanrader Coverafbeelding van: Kleine Kraai

Trefwoord(en)
dieren
kraaien
vriendschap
optimisme
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Kleine Kraai woonde met zijn papa en zijn mama hoog in een oude boom en groeide er op in een warm nest. Hij dacht dat de wereld om hem heen even warm zou zijn, maar dat bleek niet zo. Roodborstje snauwde dat hij lelijke veren had, Merel haatte het als hij zong, Winterkoninkje vond hem een lomperd en zoals Uil kon hij niet zijn want hij was geen nachtdier. Maar kleine Kraai liet nooit zijn kopje hangen, probeerde alles vrolijk uit en bleef oefenen om te vliegen. De eerste vlucht met zijn mama en zijn papa in het zonlicht was spectaculair en maakte hem heel blij. Moe maar voldaan kon hij alleen maar besluiten dat kraaien veel kunnen.

Dit gevoelige verhaal vol sprankelend optimisme maakt je als lezer en als kijker instant goed gezind. De open visie van de kleine Kraai over de wereld is aandoenlijk, puur en vol fijne troost.
De tekst van Minne is licht poëtisch en laat zich fijn voorlezen. De karakters zijn knap uitgewerkt met een minimum aan woorden en veel suggestie tussen de zinnen door.
De prenten hierbij kloppen perfect. Zij zijn al even dromerig en sfeervol als het verhaal zelf. In zijn typische stijl waarin hij afdrukken bewerkt en combineert met tekenen en schilderen, spreekt Verster je aan op je gevoel en je verwondering. Hij loodst je binnen in een wereld die balanceert tussen droom en realiteit, tussen tonen en suggereren. Zo spreekt hij je eigen verbeelding aan en blijven de prenten lang op je netvlies gebrand.
In een doordachte vormgeving van Dries Desseyn vertellen de tekst en de tekeningen samen het gevoelige verhaal van de kleine Kraai die nooit ophoudt en met zijn positiviteit de wereld beter maakt. Een boodschap die kan tellen, zeker in deze soms harde wereld waarin prestatie en rede vaak domineren.
Een aanrader voor jong én oud!

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Brigitte Minne   

Illustrator
Alain Verster

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917019

Aantal pagina's
26

Prijs
€17,95