Kleine IJsbeer en de pandaberen

Coverafbeelding van: Kleine IJsbeer en de pandaberen

Trefwoord(en)
ijsberen
China

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Lars, de kleine ijsbeer, trekt graag op onderzoek in zijn omgeving. Wanneer hij een groot schip ziet liggen waar mensen in verdwijnen, is hij erg nieuwsgierig. Hij volgt een sneeuwbus in het ruim en snuffelt rond. Daardoor merkt hij te laat dat de klep omhoog gaat en het schip vertrekt. Gelukkig vangt een muizenfamilie hem op. Ze beloven hem te helpen wanneer het schip ergens aanlegt. Zo belandt Lars in China en ontmoet er de pandaberen Ping en Pong. Die helpen hem over de Chinese Muur. De otter Oleg kan hem daarna aan boord smokkelen van een watervliegtuig dat naar de Noordpool vliegt. Zo raakt Lars weer veilig thuis.

Soortgelijke avonturen heeft Lars nog beleefd. Ook deze keer is het zijn nieuwsgierigheid die hem in de problemen brengt. Gelukkig komt hij steeds behulpzame dieren tegen die hem met plezier op weg helpen om weer thuis te geraken. Door in China terecht te komen, kunnen pandaberen meespelen in dit avontuur. Zo kan ook de indrukwekkende Chinese Muur een rol spelen.
Lars de kleine ijsbeer beleeft al vele jaren indrukwekkende avonturen. Die worden steeds prachtig in beeld gebracht met zachtgekleurde sfeerbeelden. De dieren in deze verhalen worden zeer lief en speels voorgesteld, vertederend en hartveroverend. Lars heeft na al die jaren nog niets van zijn charme verloren. Het blijft een nieuwsgierige knuffelbeer die spannende avonturen beleeft en overal in de wereld nieuwe vrienden maakt.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Hans de Beer

Illustrator
Hans de Beer

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2021

ISBN
9789051167955

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95