Kleine helden van de jungle + vingerpopjes

Coverafbeelding van: Kleine helden van de jungle + vingerpopjes

Trefwoord(en)
bad
bang
pijn
verschillen
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De kleine helden van de jungle, dat zijn Tom Toekan, Ella Eenhoorn, Lilly Luipaard en Leo Luiaard. Ze zijn dikke vrienden die samen avonturen beleven. Of gewone dingen doen, zoals in bad gaan. Tom Toekan gaat graag in bad, maar Ella, Lilly en Leo hebben geen zin. Tot Tom hen kan overtuigen en ze allemaal mee in bad springen.
Ella is een stoere eenhoorn. Wanneer haar vrienden bang zijn om in de jungle hun verdwenen papieren vliegtuigje te gaan zoeken, stelt ze hen allemaal gerust. Zo vinden ze samen hun vliegtuigje en is iedereen trots.
Leo heeft een trucje om iedereen te genezen. Wanneer ze als acrobaten op elkaar gaan staan en naar beneden vallen, heeft iedereen pijn. Maar Leo geeft iedereen een kusje op de zere plek en alles is vergeten.
Wanneer de vier vrienden zich allerlei vragen over elkaar en zichzelf stellen, weet Lilly het antwoord. ‘Als we niet allemaal verschillend waren, dan zou het leven veel minder leuk zijn!’

De verhalen van deze vier vrienden beslaan telkens 8 bladzijden van een stevig kartonboek. De pagina’s zijn tabbladen met een afbeelding van de dieren, zodat je snel kan zien wiens verhaal waar terug te vinden is. De illustraties zijn kleurrijk en speels, met herkenbare personages in een groene jungle.
Het stevige kartonboek zit in een mooie geschenkdoos samen met 4 vingerpopjes van de hoofdpersonages uit de verhalen. Die popjes kan je gebruiken tijdens het voorlezen van de verhalen of om zelf nieuwe avonturen te verzinnen. Kleuters kunnen ze zelf gebruiken om de verhalen na te spelen of iets anders te bedenken. Zo kan er met dit boek ook fijn gespeeld worden. Ideaal voor fantasierijke kleuters.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bénédicte Rivière

Illustrator
Dan Taylor   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2020

ISBN
9789059248748

Aantal pagina's
33

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La fabrique à histoires – Les mini-héros de la jungle magique

Vertaler(s)
Baeckens