Kleine haas en de paasmaan

Coverafbeelding van: Kleine haas en de paasmaan

Trefwoord(en)
Pasen
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Kleine haas ziet manden staan en weet meteen: het Paasfeest komt eraan! Dolblij en vol verwachting voor het leuke feest, beschildert hij mooie eitjes en verstopt hij ze in de tuin.

Kleine haas en de paasmaan valt meteen op: de zachte pasteltinten, het reliëf in de cover en de indringende blik van kleine haas zorgen ervoor dat je het dunne prentenboek niet meer los wil laten. De rest van het verhaal is net zo romantisch en lieflijk als de kaft. Samen met kleine haas zien we vogeltjes hun eitjes brengen, bosdieren ze beschilderen en familie Haas op pad gaan met gevlochten manden op hun rug. Niet alleen kleine haas houdt van het paasfeest, ook de kinderen die gekleurde eitjes in hun tuin vinden zijn dolgelukkig. Mama Haas’ poëtische woorden leren ons al meteen hoe je de dag waarop het Paasfeest wordt gevierd, kan berekenen: ‘Als je in het voorjaar de volle maan, helder aan de hemel ziet staan, dan komt het Paasfeest eraan.’ Of in moeilijkere woorden: de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. Volg je nog?
Kleine haas en de paasmaan is een prentenboek zoals een prentenboek moet zijn: lieflijk, magisch en vol verwondering voor de schoonheid van het leven.

 

Mathilde Lemm - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Nynke Locher

Illustrator
Coen Zeeman

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2023

ISBN
9789060389638

Aantal pagina's
26

Prijs
€15,99