Kleine dokter Draak

Kleine dokter Draak is de enige spoedarts van het hele koninkrijk. Wanneer hij opgeroepen wordt om naar het paleis van de koning te komen omdat de prinses ziek is, wordt hij erg zenuwachtig. Het duurt even voor hij in zijn rommelige hol al zijn doktersspullen bij elkaar gevonden heeft. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn assistente, Gilda de glimworm. Doordat ze ooit in de toverdrank van een heks gevallen is, heeft ze speciale talenten. Die komen erg van pas wanneer dokter Draak een diagnose moet stellen. Onderweg naar het paleis moeten ze stoppen voor een mierensnelweg, die bewaakt wordt door een trol. Die heeft last van zijn schouder en gelukkig kan dokter Draak hem meteen helpen. De trol is daarna zo vriendelijk om de auto van dokter Draak over de mierensnelweg te tillen. Toch komen dokter Draak en Gilda te laat op hun afspraak bij de prinses. Haar hofdame is erg streng maar ook erg ongerust over de prinses. Toch kan dokter Draak niets speciaals ontdekken wanneer hij de prinses onderzoekt? Is ze echt ziek? Of is er iets anders aan de hand?

Dit vrolijke verhaal laat je kennismaken met een chaotische kleine draak die toch een erg belangrijke job heeft. Die kan hij alleen maar met succes uitoefenen door de hulp van Gilda. Die zorgt op haar beurt voor pret wanneer blijkt dat ze regelmatig woorden fout hoort, waardoor er een misverstand kan optreden. De meeste personages blijken anders te zijn dan je van deze figuren gewoon bent. Het hoofdpersonage is geen geweldige, grote, gevaarlijke draak, maar eerder een mini-uitvoering die dan ook nog dokter is. Die kleine draak spuwt vuur wanneer hij moet lachen, en niet wanneer hij boos is. De trol is snel verlegen in plaats van boos te worden, de hofdame krijgt dan weer de hik wanneer ze boos wordt. En de prinses? Die wil helemaal geen prinses zijn en houdt niet van glitterjurken. En zo zit dit verhaal vol verrassingen.
De tekst leest vlot en is zowel fijn om voor te lezen als om zelf te lezen. De illustraties zijn grappig en kleurrijk, waarbij de achtergrondkleuren soms doorlopen over de pagina’s. Daardoor wordt de tekst mee opgenomen in de illustratie en vullen ze elkaar mooi aan.
Een vrolijk en fantasievol verhaal waarin sprookjesachtige figuren zich van een andere kant laten zien.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jessica Kremser

Illustrator
Katja Gehrmann

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2022

ISBN
9789464041743

Aantal pagina's
91

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der kleine Notartz drache

Vertaler(s)
Enne Koens