Kleine August

Coverafbeelding van: Kleine August

Trefwoord(en)
circus
helden
dromen
verlangen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Kleine August mag niet naar het circus. Terwijl tante Toos, oom Oberdon en neef Nathan meteen weg zijn. Hij is kwaad, propt al zijn spullen in een oude koffer en loopt van huis weg. Onderweg ontmoet hij Max, de sterkste man ter wereld. Samen gaan zij naar het circus, waar de assistent van Max ziek blijkt te zijn. Dus mag kleine August zijn plaats innemen. Voor de kleine August gaat zijn grote droom in vervulling…

Dit verhaal vol grote dromen lijkt wel een originele fantasie op het sprookje van Assepoester. Tot zelfs het einde als de sterke Max de kleine held gaat opzoeken met zijn verloren pet in de hand.
Het verhaal lijkt niet consequent te kiezen tussen realiteit en fantasie en niet alle overgangen lopen gesmeerd, maar het neemt je wel mee in de grote dromen van het hoofdpersonage. Als lezer/kijker voel je mee met hem en ga je je moeiteloos met hem identificeren.
De prenten zijn speelse pareltjes. De illustrator kleeft en assembleert figuren en vlakken en maakt zo originele composities die je aandacht opeisen. Zij zitten boordevol details die je met veel nieuwsgierigheid en plezier ontdekt. Ook de geveinsde nonchalance met de resten plakband en de knipranden oogt erg speels en aantrekkelijk.
Knap!

Eric Vanthillo - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Anke Rymenams

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462912984

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,95