Klein verhaal over liefde

Coverafbeelding van: Klein verhaal over liefde

Trefwoord(en)
liefde
verlangen
wachten
boten
zee

Genre
prentenboek

Vanaf
7 jaar

Dit kleurrijke, gevoelige prentenverhaal verscheen voor het eerst in 1995 en werd een jaar later (terecht) bekroond met de Zilveren Griffel. Het overleeft met gemak de tand des tijds en is ondertussen aan zijn negende druk toe.
Het verhaal is hoogst eenvoudig en poëtisch: een meisje zit op een paal in het midden van de zee. Dag en nacht, in weer en wind, tuurt zij de zee af en ziet ze vele boten voorbijvaren. Op een dag ziet ze een lachende man op een boot en het verlangen is gewekt. De man vaart echter door. De zee is vanaf dan kaler dan ooit en niets of niemand kan haar troosten. Zij begint een huis te bouwen op de paal, maar het huis wankelt en stort in. Dan maar een vlot, om te varen naar … op de grote zee…

Dit tijdloze en universele verhaal over de liefde en het grote (en kleine) verlangen grijpt je aan in al zijn eenvoud. De gelaagdheid maakt het geschikt voor zowel jong als oud en iedereen ertussenin.
De prenten zijn pareltjes! Törnqvist schildert en tekent taferelen vol sfeer en details die bij je binnenkomen. Zij laten zich beetje bij beetje ontdekken, telkens zie je wel nieuwe details die je voordien niet gezien had. Zij vat met gemak emoties en gemoed in kleuren en houdingen, overduidelijk en sprekend.
De karige tekst is juist gedoseerd en geeft het geheel een poëtisch laagje. De auteur weeft als het ware woorden rond gedachten en gebeurtenissen, waardoor er meer te voelen valt tussen de woorden en zinnen door.
Zo verstevigen woord en beeld elkaar tot een aangrijpend geheel dat je niet onberoerd kan laten.

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Marit Törnqvist   

Illustrator
Marit Törnqvist   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045120997

Aantal pagina's
62

Prijs
€15,99