Klein verhaal met een hart

aanrader Coverafbeelding van: Klein verhaal met een hart

Trefwoord(en)
adoptie
gezin
liefde
hart

Genre
prentenboek

Vanaf
8 jaar

Pieter Gaudesaboos – zelf adoptieouder – creëerde een genuanceerd en hartverwarmend verhaal over adoptie en zette het om in juweeltjes van tekeningen die al even subtiel zijn als het verhaal zelf. Elvis Peeters en Nicole Van Bael schonken hem de juiste, sobere woorden die het verhaal vatten in eenvoudige en rake zinnetjes.
Het geheel is een pakkend verhaal geworden, verteld vanuit het standpunt van de moeder.
Haar hart, daar begon het mee. En een klein hart vanbinnen. Nu klopte haar hart dus niet meer alleen. Maar er was in haar leven geen plaats voor twee. Want het nieuwe hart moest gekoesterd. En hoe doe je dat als je er alleen voor staat en geen tijd hebt? Zo was er maar één goede oplossing: weg schenken. Laten vertrekken. Naar een plek en een andere familie met tijd. Naar een huis met meer dan alleen maar muren om te omringen. En wie weet wordt je op een dag opnieuw geboren…

Dit is het soort verhaal om te koesteren door jong én oud.
Zowel de tekeningen als de tekst beperken zich tot de essentie. Een essentie die binnen komt en je doet voelen en nadenken. Een essentie die nazindert. Want zowel de witruimtes rond de prenten als de gedachten-stiltes tussen de woorden door spreken je aan op je eigen verbeelding en inleving.
Mooi dat het nergens een emotioneel tranendal wordt. Het verhaal houdt een voorzichtige afstand, waardoor het geheel licht blijft en je eigen emoties worden aangesproken.
Hoewel het onderwerp zwaar had kunnen zijn, is en blijft de warme en onvoorwaardelijke liefde aanwezig op elk moment in het verhaal.
Voor mensen die met adoptie te maken hebben is het een must, voor alle anderen een meer dan warme aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Elvis Peeters   
Nicole Van Bael

Illustrator
Pieter Gaudesaboos   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401462716

Aantal pagina's
160

Prijs
€19,99