Klein monster Motta

Coverafbeelding van: Klein monster Motta

Trefwoord(en)
monsters
anders zijn
schattig
stoer

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

‘Wat als iedereen je schattig vindt…’
Dat is de hamvraag van dit fantasierijke prentenboek waarin iedereen Motta, het kleinste monster, zo schattig vindt.
Hij woont met zijn monsterpapa en zijn -mama en zijn zes -broers in een groot bos nabij de zee ergens hier ver vandaan. Allemaal zijn ze erg groot, sterk, harig, wild en woest, behalve de kleine, lieve Motta.
Wat hij ook probeert, het wil niet lukken. Als hij met zijn klauwen slaat en gromt en bromt zo hard hij kan, glimlachen en grommen de anderen zacht. Als zij hun middagslaapje doen, snurken zij met zoveel monsterlijk kabaal, dat zij het woeste grommen en stampen van Motta niet eens horen. Als hij op de hoogste tak van de boom klimt en van daaruit écht monsterlijk brult, schrikken zij alleen maar en redden zij hem uit de boom.
Niemand begrijpt hem en boos loopt hij weg. Hij verjaagt de konijnen en de egel en de meeuw, en dan vindt hij iets groots en engs en mits wat fantasie en wat lef brengt hij zijn broers aan het schrikken. Nu hoort kleine Motta er helemaal bij.
Jagtenberg tekent met veel humor een woeste monsterwereld bij elkaar die uitblinkt in speelse naïviteit. Zij combineert woeste potloodkribbels voor de monsters met grote kleurvlakken voor de omgevingen en zachte lijnen en kleuren voor de andere dieren. Zo oogt het geheel erg expressief en origineel.
Het verhaal dat Motta en de monsterfamilie beleven is o zo herkenbaar voor de jonge doelgroep. Jagtenberg verwoordt het in korte, ritmische zinnen die goed bekken voor de voorlezer. Verschillende lettertypes en -groottes versterken de virtuositeit van het voorlezen.
Een origineel en bijzonder speels boek vol heerlijk en stoer gegrom en gegriezel!

Eric Vanthillo - maart 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2016

ISBN
9789047620341

Aantal pagina's
46

Prijs
€12,95