Klein Magazijn, deel 7

aanrader Coverafbeelding van: Klein Magazijn, deel 7

Trefwoord(en)
theater
scenario

Genre
hobby

Vanaf
14 jaar

Reeds een jaar na het vorige ‘Klein magazijn 6’ mogen we ons verheugen op een nieuwe lading (jeugd)theaterteksten in deze 7e editie. Het is weer een diverse staalkaart geworden van wat het (betere) jeugdtheater in Vlaanderen te bieden heeft.
‘Wij/Zij’ van Carly Wijs voor Bronks (2014, 9+) over een gijzeling in een school. ‘Altijd tijd voor taart’ van Freek Mariën voor De Nietjesfabriek (2012, 10+) over een moeder die het alsmaar druk druk heeft en haar zoon die wacht en wacht. ‘Donderdag’ van Pepijn Lievens voor De Bende van de Prins (2013, 12+) is een eigentijdse versie van het bekende verhaal van Romeo en Julia waarbij twee slager-families elkaar het leven zuur maken. ‘Tropoï’ van Marc Maillard, Dimitri Duquennoy en Filip Peeters voor Froe Froe (2013, 12+) over de macht van muziek in de late Middeleeuwen. ‘De w’ar’ van Rian Koopman en Naïma Falki (op het moment van publicatie nog niet opgevoerd, 13+) is een sprookjesachtige tekst die culturen samenbrengt. ‘Konijn met pruimen’ van Dimitri Verhulst voor Laïka (2015, 15+) toont ons de botsing tussen 2 generaties met elk hun eigen leefgewoonten. De versie van ‘Romeo en Julia’ van Simon De Vos voor HetPaleis (2013, 16+) blinkt uit in originaliteit en draagt duidelijk zijn eigen stempel. ‘Mémé, de peetmoeder’ van Jan Sobrie en Johan De Smet voor De Kopergietery (2016, 16+) toont het failliet van een verstoorde familie dat het verlies van een jong kind nooit te boven is gekomen.
Stuk voor stuk eigenzinnige en gelaagde teksten die smeken om (al dan niet luidop en met verschillende mensen) gelezen te worden. Zo worden zij telkens tot leven gewekt, wat ook de droom is van de gezelschappen. Want, zo lezen we in het voorwoord, theater is verandering en zij hebben niet liever dan dat anderen zich laten inspireren door hun teksten en ermee aan de slag gaan. Zodat dit boek niet acht, maar oneindig veel mogelijke voorstellingen in zich draagt.
Vandaar een must in elke groep of klas waar toneel wordt gemaakt en gespeeld, maar ook in elke huiskamer voor lekker veel samen-lees-plezier.
Het boek is helemaal af door zijn gehele omkadering: van elk stuk vind je ook de korte inhoud en een korte dramaturgische uiteenzetting, alsook een gedetailleerde colofon.
Een aanrader dus!

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
Paul Verrept   

Uitgeverij
Bebuquin   


Jaartal
2017

ISBN
9789075175646

Aantal pagina's
356

Prijs
€25,00