Klein Konijn helpt mama

aanrader Coverafbeelding van: Klein Konijn helpt mama

Trefwoord(en)
helpen
brieven
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Mama Konijn heeft een belangrijke brief geschreven, waarin ze Oma Konijn uitnodigt om thee te komen drinken. Klein Konijn wil graag zijn mama helpen door de brief te gaan bussen. Om vijf uur wordt de post opgehaald in de stad, dus moet Klein Konijn opschieten. Hij belooft niet te laat te komen en goed op te passen. Maar dat loopt al snel mis. Eerst mist hij de bus, daarna morst hij taart op de brief en terwijl hij de omslag probeert af te spoelen, drijft de brief weg op de rivier. Hij vist hem er weer uit maar tijdens het drogen in de wind raakt de brief weer kwijt. Toch vindt hij de brief weer terug en is nog net op tijd bij de brievenbus. En omdat hij te klein is om de brief in de bus te steken, kleeft hij die maar tegen de paal. Het is gelukt! Of toch niet?

Dit is opnieuw een heerlijk avontuur van Klein Konijn. Die is zo behulpzaam en zit zo vol energie dat zelfs gewoon een brief bussen een uitgebreid avontuur wordt.
De tekst leest vlot en is een combinatie van een vertelstem, dialogen en de gedachten van Klein Konijn. Die gedachten zijn de kern van het verhaal en laten je Klein Konijn erg goed kennen. De illustraties nemen je mee op de tocht die Klein Konijn maakt. Soms zijn het paginagrote tekeningen waarin de tekst mee verwerkt zit, en soms zijn het kleinere, losse tekeningen met de tekst ernaast. Heel mooi is wanneer enkele tekeningen naast elkaar de weg tonen die Klein Konijn aflegt, terwijl hij op elke tekening een stukje verder op de weg is. Het geeft een aparte dynamiek aan het verhaal. Die variatie in illustraties is, naast het aantrekkelijke figuurtje van Klein Konijn, de grote troef van dit prentenboek.
Een heerlijk grappig voorleesboek over een eigenzinnig konijntje dat iedereen in zijn hart zal sluiten. Een aanrader.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
John Bond

Illustrator
John Bond

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024589852

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mini Rabbit Must Help

Vertaler(s)
Manon Sikkel