Klein in de grote stad

Coverafbeelding van: Klein in de grote stad

Trefwoord(en)
stad
zoeken
verdwalen
huisdieren

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit originele prentenboek voor jonge kinderen én volwassenen houdt het midden tussen een graphic novel en een prentenboek. Met zuinige maar juist gekozen woorden – meesterlijk vertaald door Edward van de Vendel – en veel meer prenten ontspint zich een verhaal met de grote en hectische stad haast als een hoofdpersonage.
De stad is een plek vol drukte en harde geluiden met donkere steegjes en gevaarlijke dieren, met verstopplekken en plekken waar je even kan rusten, met plekken om weg te dromen en naar muziek te luisteren, en veel meer. In die stad is een jongetje (kan ook een meisje zijn) op weg met een doel. Dat doel ontdek je gaandeweg en pas op het einde van het verhaal is alles duidelijk. En dan keer je met veel nieuwsgierigheid terug naar het begin om het geheel terug te ‘lezen’. Keer na keer. Want het geheel beklijft en doet je in je gedachten mee ronddolen in die grote stad. Mooi ook hoe het weer evolueert doorheen het ganse verhaal en hoe alles dichtsneeuwt op het einde. Die sfeer geeft het geheel een aparte indruk.
Dit is een bijzonder prentenboek om te ontdekken en om van te gaan houden, keer na keer. Vanwege de ingetogen prenten vol sfeer en vanwege het pakkende verhaal vol gevoel dat je meesleept doorheen de stad. Een originele voltreffer.

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sydney Smith

Illustrator
Sydney Smith

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045127095

Aantal pagina's
42

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Small in the city

Vertaler(s)
Edward van de Vendel