Kleermakerszit

  Coverafbeelding van: Kleermakerszit

Trefwoord(en)
rouwen
verkrachting
vriendschap
depressie

Genre
leesboek

Vanaf
16 jaar

Na de dood van haar vader heeft Lucy samen met haar moeder een erg moeilijke periode. Haar vader was haar grote voorbeeld en de relatie met haar moeder verliep eerder stroef. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk groeien ze stilaan meer naar elkaar toe. Maar dan loopt het heel erg mis. Naar de buitenwereld lijkt alles beter te gaan, maar Lucy heeft het erg zwaar. Ze vindt gelukkig heel veel steun bij haar vriendin Evelyn. Maar is dat voldoende?

Een psychologisch verhaal over een moeilijke moeder-dochter relatie, in combinatie met de verwerking van het overlijden van de vader van Lucy en het dramatische gebeuren in Frankrijk. Het lijkt erop dat de personages enkel door veel drank en de nodige sigaretten wat plezier in het leven krijgen. Iets wat hen in werkelijkheid nog meer in de problemen brengt. Ze belanden in een vicieuze cirkel waar ze erg moeilijk terug uit geraken.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Lucy, in de ik-vorm. De lezer beleeft dus mee wat Lucy meemaakt, wat ze zegt en denkt, hoe ze zich voelt en hoe ze reageert op bepaalde situaties. Sommige erg gedetailleerde beschrijvingen, die niet bijdragen tot de essentie van het verhaal, lijken overbodig en verlengen enkel het geheel.
Doorheen het verhaal realiseert de lezer wel dat Lucy blijkbaar enkel plezier heeft als ze de nodige alcohol op heeft. Het is pas bij het slot dat de lezer weet waarom ze dit doet. Het hele verhaal beschrijft een erg moeilijke periode uit het leven van Lucy waarin ze ook enkele keren op een andere manier reageert dan de lezer verwacht. Het slot blijft open en laat in het midden of Lucy de moed vindt om zich erdoor te slaan.
Een weinig opbeurend realistisch verhaal over een meisje dat enkele trauma’s oploopt en niet weet hoe ze die kan verwerken.

Pol Van Damme - februari 2016

Auteur
Layla Alizadah

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044826012

Aantal pagina's
104

Prijs
€14,95