Klaas Konijn is weg

Coverafbeelding van: Klaas Konijn is weg

Trefwoord(en)
huisdieren
weglopen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Klaas is het konijn van Kim en ze zijn dol op elkaar. Samen met Kims vriend Mark speelt ze vaak met Klaas in de tuin. Op een keer gaan Mark en Kim even binnen spelen met de marmotten Adje en Otje. Wanneer ze weer in de tuin komen, is Klaas verdwenen. Hij is onvindbaar. Ze starten een zoekactie naar Klaas en gaan met een foto langs de buren. Ondertussen willen Adje en Otje ook helpen. Ze ontsnappen uit hun kooien en gaan ook op zoek. Onderweg beleven ze spannende momenten maar ze hebben meer succes dan Kim. Uiteindelijk vindt Kim iedereen terug.

Dit boek is een prentenleesboek, speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers in de basisschool. Het wil niet alleen een verhaal vertellen, maar kinderen ook taalsterker maken. De prenten vormen de basis van het verhaal. Daarnaast staan losse woorden bij details in de illustratie, die al snel zelf kunnen gelezen worden. De taal van de tekst heeft AVI niveau E3, zo kunnen de kinderen dit al snel zelf lezen. Het belang van prentenleesboeken wordt in het boek uitgelegd op de eerste pagina’s. Er staat ook een kleurplaat vooraan in het boek, om het persoonlijker te maken.
Het verhaal zelf is eenvoudig te begrijpen en heeft een herkenbaar thema. De illustraties zijn ook herkenbaar en kleurrijk. Ze nodigen uit om met het boek aan de slag te gaan.
Dit prentenboek kan een fijne hulp zijn op school om nieuwkomers te helpen bij het aanleren van een nieuwe taal. Het boek kan dan gecombineerd worden met taalspelletjes en gesprekken, zodat kinderen sneller de taal onder de knie krijgen. Op de website van SWP vind je onder ‘extra materiaal’ een memoryspel en andere interessante hulpmiddelen die onmiddellijk bruikbaar zijn. (https://www.swpbook.com/boeken/14/boeken-voor-kinderen-tot-12-jaar/2454/klaas-konijn-is-weg)
Een boeiend initiatief dat zeker uitgebreid mag worden.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Joke de Jonge   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Niño   
SWP   


Jaartal
2022

ISBN
9789085602033

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,90