Kippetjes tussen de sterren

Coverafbeelding van: Kippetjes tussen de sterren

Trefwoord(en)
kippen
sterren
buitenaards leven

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Kukel is gek op de sterren, hij kan er uren naar kijken. Als hij op een dag een ster ziet vallen, gaat hij ze zoeken. Hij denkt er een gevonden te hebben aan het water, maar dat is een bedorven zeester. Blater, de kleine ram, heeft medelijden met Kukel en neemt hem mee naar het huis van een mens die naar de sterren kijkt, Galileo. Terwijl ze daar zijn, landt er een ruimtetuig waaruit groene kippen met tanden komen, die het huis van Galileo leegroven. Kukel sluit vriendschap met zo’n ruimtekip. Nu is hij nog gekker op de sterren.

Dit vrolijke leesboekje voor jonge lezers speelt zich af tussen de vele kippen op een boerderij. Kukel is dol op de sterren en leert er meer over, zelfs over buitenaards leven. Door de vele illustraties, die het verhaal bijna als strip vertellen, wordt dit een aantrekkelijk verhaal waar heel wat vaart in zit. Spannend en grappig tegelijk, en allemaal op maat van jonge lezers. En natuurlijk ook heel prettig om voor te lezen.
Naast het plezier van het lezen vind je in de verhalen over De Kippetjes telkens een verwijzing naar een moment uit de geschiedenis of een ander informatief weetje. Het is dan ook leuk als voorlezer om hier nog iets meer over te vertellen. Die info kan je vinden op de website van de uitgever.

Mik Ghys - september 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Christian Jolibois

Illustrator
Christian Heinrich

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
De Kippetjes

Jaartal
2011

ISBN
9789059327429

Aantal pagina's
48

Prijs
€8,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un poulailler dans les étoiles

Vertaler(s)
Thea Dubelaar