Kikkers winterluisterboek

Coverafbeelding van: Kikkers winterluisterboek

Trefwoord(en)
winter
korte verhalen
dieren
luisterboek

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

Deze luistercd bevat 5 korte verhalen over Kikker en zijn vriendjes.
Zo speelt Kikker verstoppertje met zijn vrienden. Terwijl hij hen zoekt, verdwaalt Kikker in het bos. Daar raakt hij erg van in de war.
Het tweede verhaal speelt zich af in de winter. Als er veel sneeuw ligt, heeft Kikker niet veel zin om buiten te komen. Maar hij heeft brandhout nodig, dus gaat hij op pad. Zijn vrienden schaatsen op de vijver en willen dat hij mee komt spelen. Maar Kikker heeft kou en wil niet spelen. Daarom voelt hij zich eenzaam. Dus maakt hij zelf een nieuwe vriend: een sneeuwman.
In het derde verhaal verveelt Kikker zich. Hij zoekt iemand om mee te spelen maar iedereen is aan het werk. En Kikker heeft geen zin om hen te helpen. Hij heeft nergens zin in. Tot Rat hem aan het werk zet.
In het volgende verhaal gaan alle vrienden samen met de slee op weg naar Varkentje, om nieuwjaar te vieren. Maar Varkentje is gevallen en heeft haar arm pijn gedaan, ze kan geen eten maken. Dus proberen de vrienden iets in elkaar te steken. Dat wordt een nieuwe traditie.

In het laatste verhaal plannen Kikker en zijn vrienden een picknick. Maar het begint te regenen. Nu moeten ze binnen blijven. Dus spelen ze stoelendans. Maar Eend is een slechte verliezer en wil niet meer meespelen.

In deze verhalen komen Kikker en zijn vrienden tot leven. Door de verschillende stemmen is het prettig om te luisteren naar de belevenissen van Kikker. Elk verhaaltje wordt ingeleid door een vrolijk liedje. De stemmen zijn goed gekozen en passen bij de verschillende karakters van Kikkers vriendjes.
Deze cd is een aangename variatie op de bekende prentenboeken van Max Velthuijs.

Mik Ghys - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2017

ISBN
9789047624219

Aantal pagina's
1

Prijs
€9,99


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:30

Verteller
diverse

Componist
Henk Pool