Kikker vindt een schat

Coverafbeelding van: Kikker vindt een schat

Trefwoord(en)
kikkers
schatzoeken
vriendschap
redden

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Max Velthuijs en zijn Kikker blijven een breed publiek be- en ontroeren via vele herdrukken en nieuwe uitgaven van oude werken.
In dat rijtje past deze heruitgave (16de druk) van ‘Kikker vindt een schat’ (1ste uitgave 2002) in een groot formaat, ideaal om voor te lezen in grotere groepen. Maar ook om in je eentje in weg te dromen.
In dit verhaal graven Kikker en Beer naar een schat. Maar als ze samen in de veel te diepe put vallen, kunnen ze er niet meer uit en moeten ze erin overnachten. De volgende dag worden ze gered door Varkentje, Eend, Haas en Rat.
En de schat ? Die vinden ze toch…

Velthuijs verstond perfect de kunst om tijdloze verhalen te schrijven én te tekenen. En hiermee niet alleen kinderen, maar ook volwassenen te boeien.
Zo ook met dit verhaal waarin de eenvoudige prenten helder en fris gekleurd zijn. Soms in een kleurrijke kader, soms niet en soms paginagroot.
Het verhaal is opgebouwd met eenvoudige, kernachtige zinnetjes die juist gedoseerd zijn. Ze laten een rijke emotionele wereld vermoeden tussen de lijnen door.
Het verhaal overleeft met verve de tand des tijds en de kleurrijke prenten blijven je aanspreken op je gemoed.

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025871505

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99