Kikker is verliefd

Coverafbeelding van: Kikker is verliefd

Trefwoord(en)
kikkers
verliefd
humor
emoties

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In 1989 verscheen de eerste versie van Kikker die verliefd is, en het verhaal heeft nog steeds, 38 drukken verder, niets aan waarde ingeboet. Integendeel!
Deze keer is het boek in een groter formaat uitgegeven, wat mooi meegenomen is.
Kikker voelt zich vreemd en weet niet of hij gelukkig is of bedroefd. Varkentje verklaart hem ziek. Haas echter weet beter: Kikker is verliefd! Maar op wie? Op Eend. Dat kan niet, zegt Varkentje, want zij is wit en Kikker is groen. Kikker trekt zich daar niks van aan en maakt prachtige tekeningen voor Eend. Maar hij is te verlegen om ze af te geven, dus doet hij dat stiekem ’s nachts. De ruiker bloemen legt hij stiekem op de stoep. Kikker weet niet hoe hij zijn liefde voor haar kan tonen. Misschien door het wereldrecord hoogspringen te verbeteren? Hij oefent en oefent dag na dag, tot hij op een vrijdagmiddag om dertien minuten over twee naar beneden stort als een steen. Eend heeft dit alles gezien en gaat hem verzorgen. En zo kan eindelijk de grenzeloze liefde tussen Kikker en Eend bloeien.
Dat was, en is nog steeds een voltreffer van Velthuijs voor zowel kleine kinderen als opgeschoten (verliefde) pubers als volwassenen en iedereen daar tussenin. De vele laagjes in het verhaal vermijden het rechtlijnige, terwijl het zich toch helder en netjes chronologisch afrolt naar een deugddoend einde toe. Het geheel bulkt van de herkenbare emoties en spreekt je aan als lezer/toehoorder/kijker op je eigen gevoel. Je leeft met Kikker mee en draagt hem in je hart. Daartoe helpen ook de frisse prenten in aangenamen kleuren, soms in kadertjes, soms open en vrij.
Dat ‘Kikker is verliefd’ weer in de handel verkrijgbaar is, dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Met heel ons hart…

Eric Vanthillo - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2016

ISBN
9789025870119

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99