Kikker is verliefd – Recordable prentenboek

Coverafbeelding van: Kikker is verliefd – Recordable prentenboek

Trefwoord(en)
kikkers
liefde
vriendschap
voorlezen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De geliefde klassieker ‘Kikker is verliefd’ (eerste uitgave 1989) is alom gekend.
Over Kikker die zich raar voelt en door zijn vrienden ontdekt dat hij verliefd is. Maar op wie? En hoe zal hij haar zijn liefde verklaren?…
Het boek is al in vele vormen en groottes verschenen.
Maar deze keer is er – verrassing alom – een recordable versie. Leopold zet hiermee een trend die waarschijnlijk nog veel navolging zal krijgen.
Het eerste deel is het boek op zich.
Het tweede deel, netjes verborgen in een stevige kartonnen kaft, is de ‘opnamestudio’. De micro zit links onder door alle pagina’s heen. Op elke rechterpagina zie je een logo van een groene microfoon. Als je die stevig indrukt hoor je een piep, waarna je je tekst kan inspreken. Als je je vinger loslaat hoor je 2 piepjes en is de opname voltooid. Om je opname terug te horen druk je 1 seconde op het logo. En wees gerust: wissen en terug opnemen, het is allemaal mogelijk. Zo creëert dit concept een heleboel spelmogelijkheden die plezier en verrassing verzekeren: je kan het ganse boek inspreken voor je kind of jullie kunnen het samen inspreken, je kan persoonlijke boodschappen inspreken waardoor het boek een hoogst persoonlijk werk wordt, enzovoort.
Plezier verzekerd met dit verrassende concept.
Hoewel het voor verbetering vatbaar is. De opnametijd is vaak te kort, zeker bij lange stukken tekst, waardoor je de laatste zinnen niet meer kan opnemen, of waardoor je te snel alles moet inlezen. Ook het drukken op de logo’s vraagt erg veel kracht. Hopelijk kunnen de makers dit in de toekomst verbeteren en gebruiksvriendelijker maken.

Eric Vanthillo - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2019

ISBN
9789025878214

Aantal pagina's
30

Prijs
€22,50