Kikker is een held

Coverafbeelding van: Kikker is een held

Trefwoord(en)
kikkers
helden
redden
vriendschap
overstroming

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Max Velthuijs en zijn Kikker blijven een breed publiek be- en ontroeren, telkens weer, via vele herdrukken en nieuwe uitgaven van oude werken.
In dat rijtje past deze heruitgave (23ste druk) van ‘Kikker is een held’ (1ste uitgave 1995) in een groot formaat, ideaal om voor te lezen in grotere groepen. Maar ook om in je eentje in weg te dromen.
Het verhaal begint op een regenachtige dag.
Kikker hield van de regen en danste van plezier. Maar na een tijd viel de regen met bakken uit de hemel en rende hij naar huis. De regen stopte echter niet, dagen aan een stuk bleef het regenen. En op de vijfde dag steeg het water in de rivier en overstroomde gans het land. Kikker ging naar Eend en Varkentje die ook in watersnood waren. Samen gingen ze naar Haas die op een heuvel woonde. Daar was het nog droog. Het was er gezellig en er was plaats genoeg voor iedereen. Maar na enkele dagen was al het eten op. Kikker besliste om naar de heuvels aan de overkant te zwemmen om hulp te halen. Een gevaarlijke onderneming, maar Kikker was dapper. Dankzij Rat haalde hij het net en kwam alles in orde. Einde goed al goed na deze zondvloed…

Een herkenbaar verhaal, zeker in deze tijden van de opwarming van de aarde en de verschillende natuurrampen wereldwijd, maar in de wereld van Kikker overleeft de vriendschap en de warmte steeds.
Het verhaal doorstaat met verve de tand des tijds en de kleurrijke prenten, soms in een kleurrijke kader, soms niet en soms paginagroot, blijven je aanspreken op je gemoed.
Velthuijs verstond écht wel de kunst om tijdloze verhalen te schrijven én te tekenen. En hiermee niet alleen kinderen, maar ook volwassenen te ontroeren.

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025871482

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99