Kikker en Pad

Coverafbeelding van: Kikker en Pad

Trefwoord(en)
ruzie
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Net wanneer Kikker zijn lange tong uitsteekt om een vlieg te pakken, floept er nog een andere tong naar die vlieg. Het is de tong van Pad, waarna een stevige ruzie begint. De vlieg roept dat ze door twee kikkers opgegeten wordt, waardoor Pad zich beledigd voelt. Er start een woordenwisseling over het verschil tussen kikkers en padden, waarbij de vlieg stilletjes verdwijnt. Na een poosje komen er meer kikkers en padden de ruzie volgen, die uiteindelijk ontspoort in een groots moddergevecht. Tot een krokodil, wakker gemaakt door al het geschreeuw, hen duidelijk maakt dat ze familie zijn. Kikker en Pad en al hun vrienden verzoenen zich en opgelucht bedanken ze de krokodil. Die op slag razend wordt omdat hij geen krokodil maar een alligator is…

Een heerlijk voorleesverhaal over het aanvaarden van verschillen en het belang van een naam. Na het voorlezen van dit boek zal het wel duidelijk zijn dat kikkers geen padden zijn, en omgekeerd. Er is echter wel een buitenstaander nodig om duidelijk te maken dat ze allemaal familie zijn.
De illustraties draaien hoofdzakelijk rond de twee hoofdpersonages. Kleine details en bijrollen vullen de pagina’s op en zorgen voor leuke ontdekkingen, zoals de vliegen die het moddergevecht volgen terwijl ze popcorn snoepen, of een dikke pad die drie kikkervriendjes knuffelt. De figuren zijn grappig, vooral door de grote expressieve kikker- en paddenogen. De tekst leest vlot voor, met levendige dialogen die passen bij de dynamiek van de illustraties.
Een vrolijk voorleesverhaal over het belang, of net niet, van namen en diersoorten.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Mantle   

Illustrator
Ben Mantle   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319220

Aantal pagina's
32

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Frog vs Toad

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal