Kijken voor kinderen

aanrader Coverafbeelding van: Kijken voor kinderen

Trefwoord(en)
kunst
kijken

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding volgen acht hoofdstukken over manieren waarop kunstenaars door de eeuwen heen hun kunstwerken hebben gemaakt. David en Martin gaan telkens in gesprek over het thema van het hoofdstuk. Daardoor staan de afbeeldingen van de kunstwerken niet chronologisch. Wel volgens thema’s zoals ‘lijnen trekken’, ‘licht en schaduw’, ‘spiegels en spiegelingen’ of ‘bewegende beelden’ om er enkele te noemen. De gesprekken tussen beide auteurs gaan over de afgebeelde kunstwerken. Terwijl de illustraties een aanvulling vormen op de informatie. Daarop staan de auteurs en illustratrice ook heel dikwijls zelf mee afgebeeld.
Een uitvindingstijdlijn over de manier van werken, een woordenlijst en een beeldverantwoording sluiten het boek af.

Deze bijzonder verzorgde uitgave in groot formaat geeft heel heldere uitleg over hoe in een bepaalde periode mensen kunst maakten, of hoe een bepaalde techniek doorheen de tijd evolueerde. De aangehaalde thema’s worden door de beide auteurs op een eenvoudige, makkelijk begrijpbare manier uitgelegd. Voor elke auteur werd een ander lettertype gebruikt zodat het heel duidelijk is wie er aan het woord is.
De getoonde kunstwerken en de uitleg vullen elkaar erg goed aan. En de vele kleurrijke illustraties passen perfect bij de uitleg en de kunstwerken.
Om te weten hoe je naar kunstwerken  kan kijken bij een bezoek aan een museum, is dit een perfecte introductie. En niet alleen voor kinderen.
Een aanrader.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019.

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
David Hockney   
Martin Gayford   

Illustrator
Rose Blake   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2018

ISBN
9789047710073

Aantal pagina's
128

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A History of Pictures for Children

Vertaler(s)
Jesse Goossens