Kijk nou wat ik kan!

Coverafbeelding van: Kijk nou wat ik kan!

Trefwoord(en)
dierentuin
talenten
uniek zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Op een dag wordt in de dierentuin een schildpadje geboren. Alle dieren zijn benieuwd wat het schildpadje kan. Brullen als een leeuw lukt niet. Slingeren aan de takken zoals de apen ook niet. Trompetteren als een olifant, springen als een antilope, vliegen als een gier of balken als een zebra zijn ook niets voor het schildpadje. Maar wanneer het gordeldier hem vraagt om zich op te rollen, blijkt het schildpadje toch iets heel speciaals te kunnen. Plots zit hij helemaal in zijn schild en geen enkel dier doet hem dat na. Dolgelukkig loopt hij verder de dierentuin in. Maar is hij echt de enige die dat kan?

In de dierentuin kan elk dier iets speciaals. Dit boek zorgt voor een mooi overzicht tijdens een grappig verhaal. Elk dier haalt zijn talent aan en de kleine schildpad probeert dat na te doen. Dat zorgt voor grappige taferelen, waar ook de lezer actief aan kan deelnemen. Tot de schildpad zijn talent ontdekt, dan moet de lezer even afhaken, maar dan zorgt het slot van het verhaal weer voor een komische noot.
De dieren werden aantrekkelijk en op een grappige manier voorgesteld. De tekst leest vlot voor en geeft vooral de aanzet voor de verschillen tussen de dieren, die dan in de illustraties heel grappig aangepakt worden.
Een vrolijk dierentuinboek over uniek zijn.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Michel de Boer

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2023

ISBN
9789000381821

Aantal pagina's
41

Prijs
€15,99