Kies je eigen verhaal – Er was eens… een sprookje

Coverafbeelding van: Kies je eigen verhaal – Er was eens… een sprookje

Trefwoord(en)
sprookjes
fantasie
kiezen
avontuur
helden

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit prentenboek belooft je elke keer wanneer je het leest een ander avontuur dat je zelf kan kiezen, met jezelf als held in de hoofdrol. Dat klopt… deels.
Het geheel is een slim concept met een vast stramien waarin je telkens keuzes moet maken.
Het begint: “Lang geleden…”, waarna je alvast kan kiezen “op een stralende ochtend – op de verjaardag van een fee – op een gezellige theevisite – enz.” en gaat verder: “in een land dat werd geregeerd door een vriendelijke, wijze koning, was er eens…” en je kan weer kiezen “een kat in prachtige kleren – een vrolijke houthakkerszoon – een aardige boerenmeid – enz” “die woonde in” en je kiest “een mooi huisje aan de rivier – een schoen in de hoofdstraat van het dorp – enz”. En dan start het avontuur. De boodschapper van de koning kondigt een vreselijke vloek aan die over het land is uitgesproken. Die vloek mag je ook weer kiezen. En dan komt de held in een bessenrode cape (jezelf dus) in actie. Hij (of zij) redt een meerman in de diepe rivier en krijgt daarvoor een prijs (zelf kiezen) die later in het verhaal nog van pas zal komen, feest in een tuin bij figuren die je kiest, redt de berenkoning uit een val en krijgt weer een prijs die later van pas zal komen, tuimelt naar beneden maar wordt in zijn val gered door de mot, redt de kabouter uit het spinnenweb en krijgt weer een prijs die van pas zal komen, tot hij in het bos komt waar geen zoemende bijen meer zijn, geen spelende kinderen en geen zingende vogels meer. Hier moet de held in actie komen om het land te redden van de vreselijke vloek… Met alvast de drie geschenken die hij eerder kreeg vervolgt hij zijn avontuur…
Het verhaal zelf is, vooral door de keuzes die je steeds moet maken, fragmentarisch en beklijft niet. Het overstijgt het spelmatige niet en is daardoor eerder vrijblijvend.
Wel mooi zijn de illustraties in zachte kleuren die een licht retro-karakter uitstralen. 

Eric Vanthillo - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Natalia O’Hara   

Illustrator
Lauren O’Hara   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2022

ISBN
9789492986542

Aantal pagina's
42

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Once Upon a... Fairytale

Vertaler(s)
Nicolette Hoekmeijer