Kiem

Marty’s moeder heeft een probleem: ze kan niets weggooien en bewaart alles. Daardoor heeft Marty thuis amper plek om te leven. Hij vlucht dan ook geregeld naar de groentetuin van zijn opa, om samen voor de groenten te zorgen. Wanneer Marty van zijn opa voor zijn verjaardag een zaadje krijgt, is hij eerst ontgoocheld. Maar dat verandert wanneer het zaadje uitgroeit tot een gigantische pompoen. Eentje waar zijn opa heel speciale plannen mee heeft.
Ondertussen sluit Marty vriendschap met Gracie, een doof meisje dat dol is op dansen. Ook voor haar wordt opa’s plan erg belangrijk.

Naast het bijzondere avontuur met de pompoen vindt je nog veel meer in dit verhaal. Twee kinderen die het moeilijk hebben thuis, die niet zichzelf kunnen zijn, maar die door opa’s geloof in zijn droom, ook zelf durven hopen en dromen. Marty wil dolgraag zijn moeder helpen, soms lijkt het te lukken, soms lijkt het hopeloos. Gracie is doof, maar houdt van dansen. Ze kan het ook erg goed. Maar haar vader wil dat niet zien. Toch zet ze uiteindelijk door. Dat ook de groeiende vriendschap tussen Marty en Gracie ups en downs kent, is begrijpelijk en erg realistisch. Hun dromen en gevoelens komen knap aan bod in het verhaal, terwijl de droom van opa groeit en hen ook beïnvloedt. Zelfs de onvermijdelijke pesters worden op hun plaats gezet.
‘Kiem’ is een boek over dromen, over volhouden, over jezelf durven zijn. Maar ook vooral over hoop en vriendschap. Een fijne aanrader!

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Caryl Lewis

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2022

ISBN
9789030509189

Aantal pagina's
199

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Seed

Vertaler(s)
Marjolijn Huiberts