Kids Labo

Coverafbeelding van: Kids Labo

Trefwoord(en)
experimenten

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Kids Labo
Na een kort voorwoord is het boek opgedeeld in vier grote delen: knutselideeën – op verkenning in huis – waterwereld – buitenissige experimenten. Een verklarende woordenlijst en een index sluiten het boek af.
De ondertitel van het boek is ‘101 experimenten om zelf te doen’. Dat is wat overdreven, want het zijn er achtentwintig. Het geeft enkel aan dat je met eenvoudige materialen al heel wat kan uitproberen en dat, uitgaande van het experiment, er uitbreidingen naar eigen idee kunnen gebeuren. De meeste materialen die in de experimenten gebruikt worden zijn eenvoudig in huis te vinden. Sommige zal de jonge onderzoeker bij een drogist moeten gaan halen.

Alle experimenten zijn heel duidelijk uitgelegd in verschillende stappen aan de hand van foto’s en gemakkelijk verstaanbare teksten. Er volgt ook telkens een wetenschappelijke verklaring van wat er gebeurt en er is dikwijls een verwijzing hoe deze wetenschap in de praktijk aan bod komt.
Er bestaan meerdere uitgaven die experimenten aanbieden voor jonge, nieuwsgierige onderzoekers. In deze uitgave zitten enkele originele experimenten en zoals reeds aangehaald zijn de meeste experimenten met gemakkelijk te vinden materialen uit te voeren. Een beetje handigheid is natuurlijk ook altijd meegenomen.
Verzorgd uitgegeven boek met duidelijke stap voor stap visuele ondersteuning en in eenvoudige taal uitgelegde experimenten.
Beslist de moeite waard voor een jonge onderzoeker.

Pol Van Damme - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Winston   

Illustrator
Dave King

Uitgeverij
Bakermat   


Jaartal
2016

ISBN
789059242395

Aantal pagina's
160

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Home lab

Vertaler(s)
Siska Lernout