Kids labo

Coverafbeelding van: Kids labo

Trefwoord(en)
experimenten
doeboek

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een voorwoord volgen vier grote onderdelen: de natuur observeren – het weer – waterkracht – hemel en aarde. Bij elk onderdeel staan een reeks proefjes, experimenten of knutselopdrachten. Bij elke opdracht worden de benodigde materialen opgegeven met een foto erbij. Er staat ook de tijd bij die nodig is en een moeilijkheidsgraad. Dan volgt een stap-voor-stap uitleg hoe de opdracht moet worden uitgevoerd. De uitleg wordt ondersteund door fotomateriaal. Zodoende weet de jonge wetenschapper perfect wat en hoe hij/zij aan het werk moet. Daarna volgt er een uitleg over hoe de uitgevoerde opdracht werkt en een verwijzing naar de toepassing in de praktijk.
Er bestaan meerdere uitgaven die experimenten aanbieden voor jonge, nieuwsgierige onderzoekers. In deze uitgave zitten enkele originele experimenten en ze zijn meestal met gemakkelijk te vinden materialen uit te voeren. Een beetje handigheid is natuurlijk ook altijd meegenomen.
Verzorgd uitgegeven boek met duidelijke stap voor stap visuele ondersteuning en in  eenvoudige taal uitgelegde experimenten.
Beslist de moeite waard voor een jonge onderzoeker.

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Winston   

Uitgeverij
Bakermat   


Jaartal
2018

ISBN
9789059245228

Aantal pagina's
160

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Outdoor Maker Lab

Vertaler(s)
Siska Lernout