Kids in en met de natuur

Coverafbeelding van: Kids in en met de natuur

Trefwoord(en)
natuur
spelen

Genre
hobby

Vanaf
2 jaar

De ondertitel ’55 activiteiten voor kindjes vanaf 18 maanden’ maakt onmiddellijk de opzet van dit boek duidelijk. Het werd een bonte verzameling van activiteiten waarbij natuur centraal staat. Natuur in je tuin, in het park, in het bos of elders. Je kan zelfs de natuur naar binnen brengen. Maar de meeste activiteiten spelen zich buiten af. Soms met hulpmiddelen die je vooraf klaarmaakt, soms alleen met wat je kan vinden in de omgeving.
Het boek werd opgebouwd in verschillende categorieën: in de tuin, op locatie, knutselen, sensopatisch spel en andere spelletjes.
Elke activiteit wordt duidelijk uitgelegd en is voorzien van een leeftijdsaanduiding en een lijstje met benodigdheden. Hoe beter je voorbereid bent, hoe leuker de activiteit. Die variëren van spelen met modder en zoektochten tot het knutselen met natuurlijke materialen. Water- en zandspelletjes scoren het beste bij de jongste deelnemers. Voor spelletjes en knutselwerkjes mag de leeftijd al wat hoger zijn. Naast de basisuitleg van de activiteit volgt soms nog een tip om te kunnen variëren. Zo vind je dus veel meer dan 55 activiteiten in dit boek.
Het is een duidelijke en interessante informatiebron voor heel wat natuurbeleving, zowel in de eigen tuin als elders. Een fijne uitnodiging om de natuur dichterbij te brengen.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Elke Vanhouche

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401482080

Aantal pagina's
116

Prijs
€17,99