Keukenkaat aan de kook

Coverafbeelding van: Keukenkaat aan de kook

Trefwoord(en)
koken
korte verhalen
humor
recepten
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Kaat, een bijdehante meid van 9 (zij wordt 10 tijdens het verhaal) houdt van koken en weet van aanpakken. Zij vindt voor haar werkloze moeder een geweldige baan in de keuken van restaurant ‘De verdwaalde herder’. Leonie, de moeder, verliest zich vaak in te veel en te vlug, maar Kaat schiet haar steeds op tijd vastberaden te hulp. Ook haar vader, die meestal op zakenreis is, wordt op tijd en stond ingeschakeld. En zo wordt ‘De verdwaalde herder’ weer een top-restaurant waar het goed toeven is.

Dit herkenbare verhaal met de nodige humor en verrassende wendingen is de rode draad doorheen lekkere recepten die kinderen gemakkelijk zelf kunnen maken: een heerlijke eiersalade, een relaxed en voedzaam sapje, een lekker drankje met bubbels, een originele tosti, …
Het verhaal – gespreid over 11 hoofdstukjes – leest vlot en houdt je ‘bij de les’ door de juiste mix van spanning en humor. De personages zijn hoogst herkenbaar maar ook eigenzinnig genoeg om telkens weer te boeien en te verrassen. Perfect voor de doelgroep vanaf 8 of 9 jaar. Of om voor te lezen voor wat jonger vanaf 5 jaar.
De recepten die aan bod komen in het verhaal worden telkens na elk hoofdstuk gedetailleerd uit de doeken gedaan. Met aantrekkelijke illustraties, duidelijke stappenplannen en ook telkens boeiende variaties.
Uitgeverij Loopvis gaat prat op hun eigenwijze en duurzame aanpak van hun publicaties. Dat is niet gelogen: de kleurrijke uitgave op mat papier oogt hoogst aantrekkelijk. De eenvoudige illustraties prikkelen je verbeelding en voegen voldoende ‘lucht’ toe aan het geheel. Een mooie, bescheiden uitgave voor wie houdt van een leuk verhaal en nog meer voor wie houdt van lekker kokkerellen. Voor wie houdt van beide is dit boek niet te versmaden!

Eric Vanthillo - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Marieke van Riel   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Loopvis   


Jaartal
2015

ISBN
9789492206114

Aantal pagina's
88

Prijs
€17,50