Kerst met de krijtjes

Coverafbeelding van: Kerst met de krijtjes

Trefwoord(en)
Kerstmis
brieven
pakjes
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De eerste twee prentenboeken over Teun en zijn krijtjes waren een schot in de roos. ‘De krijtjes staken’ in 2014 en ‘De groeten van de krijtjes’ in 2016. Daarna volgden nog enkele variaties op het thema die best speels waren maar nooit de originaliteit van deze twee konden evenaren.
Nu werkten Daywalt en Jeffers weer samen voor een verrassende kerst-editie, waarin de krijtjes alles in het werk stellen voor een gezellige kerst.
In de sneeuw spelen, het huis en de boom versieren, lekkere koekjes eten met warme chocolademelk, cadeautjes maken en inpakken, kerstliedjes zingen, het grote kersttoneelstuk spelen én… Teun verwennen…

Ook deze keer is er weer geen echt verhaal, maar zie je het resultaat van een uitgebreide brainstorm rond Kerstmis, origineel uitgewerkt met speelse, interactieve ideeën.
In het boek vind je 6 enveloppen mét post en een verrassende uitklappagina.
In de enveloppen vind je een kerstkaart uit Florida van mam en pap Perzikkleur voor Perzikkleurig krijtje met leuke verkleedkleren (eindelijk niet meer bloot!), een doos vol versierspullen om het huis gezellig te maken, het recept voor glutenvrije kerstkoekjes en warme chocolademelk, kerstgroeten van Grijs krijtje die het Joodse Chanoeka viert met zijn familie in Friesland, een groot kerst-vakantie-race-spel dat je zelf kan spelen en een poster met daarop de wereldreisavonturen van Gregorius de Geweldige en Neonrood krijtje (ook best geweldig).
Tussendoor ontdek je vele details die de makers met veel humor verspreid hebben over alle situaties.
Kortom, een hoop spel- en ontdekplezier met deze krijtjes in de kerstperiode maar ook daarbuiten. Plezier verzekerd voor vele uren!

Eric Vanthillo - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Drew Daywalt

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2021

ISBN
9789026153891

Aantal pagina's
36

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Crayons'Christmas

Vertaler(s)
Mirjam Hoekstra