Kenji en de akita

Coverafbeelding van: Kenji en de akita

Trefwoord(en)
Japan
avontuur
samoerai’s
vechtkunsten

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

De vader van Kenji is samoerai. Wanneer de Mongolen Japan willen binnenvallen vertrekt hij om het land te verdedigen. Er komt echter een heel zware storm opzetten. Yuki, de akita, voelt het gevaar voor zijn baasje en ontsnapt uit het huis. Kenji gaat de hond zoeken, maar verdwaalt in de bergen. De wind giert rond zijn hoofd en de sneeuw maakt het allemaal nog erger. Waar is Yuki en hoe vindt Kenji de weg terug? Wat is er met zijn vader gebeurd?

Elk deel uit de reeks ‘Kleine helden van toen’ is bedoeld als een spannend avontuur voor de jonge lezer. En die ambitie maakt ze ook waar. Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft.
De uitgeverij geeft als leeftijd zeven jaar op, maar niet alle kinderen van deze leeftijd zijn leesvaardig genoeg om alle tekst te lezen. Goeie lezers uit het tweede leerjaar zullen de teksten wel aankunnen, maar het boek lijkt eerder geschikt voor het derde leerjaar.
De personages zijn telkens jonge kinderen die opkomen voor zichzelf en daarnaast ook eerlijk en dapper zijn. Realistisch zijn de verhalen niet helemaal maar ze voeren de jonge lezer wel mee naar de tijd waarin de personages leefden.
De tekst van het verhaal is aangevuld met een aantal dubbele-paginagrote kleurrijke illustraties die een scène uit het verhaal visualiseren. De illustraties komen stripachtig over, maar zullen de beoogde doelgroep wel aanspreken.
Daarnaast heeft de auteur enkele ‘levenswijsheden’ in het verhaal geslepen.
Een leuke reeks om jonge kinderen aan het lezen te krijgen. De beperkte lengte van het verhaal – slechts 61 pagina’s (illustraties inbegrepen) – zal daar zeker bij helpen.

Pol Van Damme - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Gerard van Gemert   

Illustrator
Rudi Jonker   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Kleine helden van toen

Jaartal
2021

ISBN
9789044840681

Aantal pagina's
61

Prijs
€12,95