Keet Kameel voelt zich helemaal oké!

Coverafbeelding van: Keet Kameel voelt zich helemaal oké!

Trefwoord(en)
kamelen
woestijnen
warm

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Keet Kameel staat in de woestijn en voelt zich helemaal oké. Hij heeft zich nog nooit zo goed gevoeld. Dat beweert hij toch. Zelfs wanneer Hagedis het te warm heeft op het zand en Springmuis duizelig wordt van de zon. Steeds opnieuw vragen ze Keet of hij het niet te warm heeft, maar die blijft beweren dat hij oké is, dat kamelen gemaakt zijn voor die hitte. Tot de drie door een zandstorm overvallen worden en Keet nadien uitgegraven moet worden. Zo ontmoeten ze Struisvogel, die duidelijk maakt dat, ook al zijn ze woestijndieren, ze zich soms toch belabberd kunnen voelen door de hitte. En dat ze dan maar één ding kunnen doen: dat toegeven en een oase opzoeken.

Keet is een kameel en vindt dat hij niet mag klagen over de hitte in de woestijn. Tot Struisvogel hem duidelijk maakt dat hij eerlijk moet zijn tegen zichzelf. Dat hij zich ook wel eens slecht mag voelen, zelfs als woestijndier in een woestijn.
Op een grappige manier wordt hier gespeeld met eerlijkheid tegenover jezelf, met toegeven dat je je niet oké voelt en dat dat ook oké is.
De verschillende personages krijgen hun plekje in een uitgestrekte woestijn in gele en oranje kleuren. De warmte komt je tegemoet, vooral wanneer je de dieren gebukt ziet onder die warmte. De tekst, waarin Keet blijft beweren dat hij zich oké voelt, vormt een mooi contrast met de illustraties waarin je duidelijk ziet hoe moeilijk hij het heeft met de warmte. Het is pas wanneer hij toegeeft dat hij het te warm heeft, dat de pagina’s meer kleur krijgen, door het genieten in de oase.
Een vrolijk en speels voorleesboek over eerlijk zeggen hoe je je voelt.

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Wendy Meddour   

Illustrator
Carmen Saldaña   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2024

ISBN
9789048321575

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Cleo the Completely Fine Camel

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal