Kees naar de koeien

Coverafbeelding van: Kees naar de koeien

Trefwoord(en)
vriendschap
boerderij
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Op een dag was Kees gaan varen met een bootje tussen de weilanden en ontmoette hij de vrolijke Septimia. Die wil hij nu terug opzoeken want hij heeft een brief aan haar geschreven. Hij neemt zijn cavia Hector mee en vertrekt met de fiets. Hij moet wel hard zoeken, want hij weet niet meer juist waar hij haar ontmoet heeft. Maar dan duikt er plots een motorrijder op. En dat blijkt Sep te zijn. Ze is erg enthousiast over zijn bezoek en blij dat hij Hector heeft meegebracht. Sep mag ook een keer op de motor en samen brengen ze weggelopen koeien terug naar de wei. Daarna neemt Sep hem mee naar de boerderij en laat hem kennismaken met haar familie. Maar dan ontdekt Kees iets vreselijks: hij is Hector vergeten in de wei. En wanneer hij daar aankomt, is zijn tas leeg. Hector is weg. Wat nu?

De lezer wordt helemaal meegesleurd in het gevoelsleven van Kees. Hoe hij zich voelt tegenover Sep, een meisje dat hij één keer gezien heeft en leuk vindt. Wat hij allemaal doet om haar te vinden. Wat hij met haar beleeft. En hoe zijn grote liefde voor Hector dat allemaal beïnvloedt. Eerst als aanknopingspunt om Sep terug te zien, daarna de allesoverheersende angst om het gemis. Vanaf het moment dat Hector vermist is, draait alles wat Kees denkt om Hector, zelfs als hij fijne nieuwe dingen beleeft op de boerderij.
Dit boek zit boordevol gevoelens en gedachten, die een ontroerend verhaal vullen in een eenvoudige taal. De tekst leest vlot en biedt heel wat herkenning. Het mooie is dat de onzekere Kees naar het einde van het verhaal wat zekerder geworden is, en dat hij ontdekt dat Sep ook niet zo stoer is als ze zich voordoet.
Een fijn verhaal over een nieuwe vriendin en het leven op een boerderij.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Anke Kranendonk   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025773014

Aantal pagina's
160

Prijs
€15,99