Katvis

aanrader Coverafbeelding van: Katvis

Trefwoord(en)
avontuur
misleiden
vertrouwen
wantrouwen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Ate uit Groningen heeft online een beste vriend; Baptiste uit Brussel. Maar Baptiste is illegaal en zit altijd in geldnood. Nu zou hij zelfs zijn smartphone moeten verkopen. Ate bedenkt dat hij best zijn oude smartphone aan Baptiste kan geven. Hij gaat hem – stiekem – persoonlijk brengen. Maar dan blijkt Baptiste niet te zijn wie hij zegt te zijn. En nu zit een bende criminelen achter Ate  aan. Hoe geraakt hij zo snel mogelijk uit Brussel?

Een spannend, zelfs lichtvoetig verhaal met een bijzonder ernstige ondertoon. Want wat goedmoedige Ate wil doen voor zijn vriend Baptiste, blijkt in werkelijkheid een slinkse manier om iemand geld af te troggelen. Iets wat in de echte wereld wel degelijk gebeurt.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van het hoofdpersonage Ate. Ate wordt heel levensecht en herkenbaar beschreven. Een gewone, weldenkende jongen die via de sociale media een vriend lijkt te hebben ver weg. En als die vriend in de problemen komt, wil Ate gewoon een goede daad doen, namelijk zijn vriend helpen. Als hij daardoor ernstig in de problemen komt, valt hij van de ene verbazing in de andere en staat zijn rustige leventje helemaal op zijn kop. Hij maakt dingen mee waarvan hij dacht dat die enkel in films voorkwamen.
Na heel wat twijfels en foute inschattingen loopt het uiteindelijk allemaal goed af. Door de luchtige manier van vertellen, een grappige kip en de snel op elkaar volgende gebeurtenissen blijft de lezer erg geboeid.
De raak gekozen titel en de passende cover maken het verhaal nog aantrekkelijker.
In dit korte verhaal, slechts 126 pagina’s en met een ruime bladspiegel, gebeurt ontzettend veel. Het kan minder gemotiveerde lezers zeker aanspreken.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789021414317

Aantal pagina's
126

Prijs
€15,99