Kattebel in de klas – Krabbelheks, deel 1

Coverafbeelding van: Kattebel in de klas – Krabbelheks, deel 1

Trefwoord(en)
school
vriendschap
heksen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Wanneer Milou op school verneemt dat haar beste vriendin Cato van school gaat veranderen, is ze volledig de kluts kwijt. Cato was het enige dat leuk was op school. Maar net op dat moment ontdekt ze Veronica Kattebel, een getekend heksje op een stukje papier dat ze uitknipte. Kattebel schrijft haar een briefje (vol fouten) omdat ze Milou wil helpen om minder verdrietig te zijn. Jammer genoeg draait de hulp van Kattebel regelmatig fout uit, zodat Milou straf krijgt of raar bekeken wordt. Maar net als ze denkt dat Kattebel verdwenen is, blijkt ze voor een echt mooie verrassing te zorgen.

In dit verhaal draait alles om de vriendschap tussen Milou en Cato. Milou is boos wanneer ze hoort dat Cato van school gaat veranderen. Tot ze beseft dat Cato er niets aan kan doen. Samen genieten ze nog even van de gekke fratsen van Kattebel en daarna staat Milou er alleen voor. Of toch niet?
Het verhaal is vlot geschreven en voorzien van heel wat illustraties. De bladspiegel is erg luchtig, waardoor het geheel ook minder goede lezers kan aantrekken. Het verhaal is niet spannend maar boeit vooral door de fratsen van Kattebel en de problemen waar Milou mee te maken krijgt. Het boek sluit af met twee creatieve tips: ‘hoe teken je een krabbelheks’ en ‘hoe vouw je een vliegtuigje’.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Inky Willis   

Illustrator
Inky Willis   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
Krabbelheks

Jaartal
2021

ISBN
9789463850711

Aantal pagina's
219

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Scribble Witch #1 – Notes in Class

Vertaler(s)
Lidwien Biekmann