Kat Kaat is weg

Coverafbeelding van: Kat Kaat is weg

Trefwoord(en)
huisdieren
weglopen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Kaat is de poes van Mark. Hij is dol op Kaat en zorgt goed voor haar. Mark speelt ook graag met zijn vriendinnetje Kim. Maar Kim is allergisch voor Kaat dus als zij bij Mark komt spelen, moet Kaat weg. Mark en Kim spelen een hele middag samen. Maar wanneer Kim weg is, ontdekt Mark dat hij Kaat niet kan vinden. Hij gaat overal zoeken, zelfs zijn ouders zoeken mee. Ook de volgende dag lukt het Mark niet om Kaat te vinden. Maar de dag daarna heeft mama geluk: ze vindt Kaat. En nog veel meer…

Dit prentenboek is meer dan zomaar een verhaaltje. In de grote prenten die bij dit verhaal horen, staan woorden die horen bij het verhaal. Het zal lezers en kijkers helpen bij het begrijpen van het verhaal. Dat is geschreven in een eenvoudige taal, bedoeld voor startende lezers of anderstalige nieuwkomers. De grote prenten zorgen voor een uitnodigend boek dat (voor)lezen stimuleert. Het nodigt ook uit om te praten over de woorden of de prenten.
Dit prentenleesboek kan dus heel wat kinderen en volwassenen bereiken. Het helpt om te genieten van taal en verhalen, om te leren lezen en om een nieuwe taal te ontdekken. De tekst heeft AVI 3 / E3. Daarnaast is het ook een leuk prentenboek over huisdieren. Voor het verhaal begint krijgt de (voor)lezer heel wat informatie. Daarna volgt nog een kleurplaat.
Wil je meer weten over het gebruik van prentenleesboeken, dan kan je terecht op de website van SWP. Daar vind je nog extra activiteiten rond dit boek. (https://www.swpbook.com/boeken/14/boeken-voor-kinderen-tot-12-jaar/2386/kat-kaat-is-weg)

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Joke de Jonge   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Niño   
SWP   


Jaartal
2021

ISBN
9789085601524

Aantal pagina's
31

Prijs
€14,90