Kasper zoekt zijn plek

Coverafbeelding van: Kasper zoekt zijn plek

Trefwoord(en)
slapen
dieren
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Kasper de koala heeft een probleem. Hoe hij ook probeert om in zijn boom te liggen, hij kan maar niet slapen. Dat maakt hem verdrietig want hij wil graag slapen. Dus besluit hij een kijkje te nemen bij de andere dieren in het bos. De poes toont hem hoe hij zich oprolt in een balletje, maar daar is Kasper niet lenig genoeg voor. De vleermuizen slapen ondersteboven, maar dat maakt Kasper duizelig. De luiaard hangt aan een tak maar Kasper krijgt er pijnlijke armen van. Ook de eekhoorn, de krokodil, de schapen, de otter en de slang kunnen hem niet helpen. Maar dan ontmoet hij Koko, een andere koala. Die kan ook niet slapen. Ze besluiten om samen niet te slapen, maar tot hun verbazing lukt het nu wel.

Slapen lukt niet altijd even goed, dat kan je zien bij Kasper. Zijn zoektocht om te kunnen slapen neemt je mee langs diverse dieren, die allemaal hun manier van slapen tonen. Maar wat voor de ene werkt, lukt niet bij de andere. Al deze voorbeelden kunnen ook de voorlezer en zijn luisteraar aan het experimenteren zetten. Probeer eens te slapen zoals een poes. Of stel je voor dat je moet slapen zoals de otter. Om dan uiteindelijk te belanden bij het happy end.
De tekst leest vlot voor en beperkt zich tot de essentie van het verhaal. Zachtgekleurde illustraties plaatsen Kasper centraal naast de dieren die hij bezoekt. Hun slaperige snuitjes maken dit een ideaal voorleesboek voor het slapen gaan.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Esther Rosier   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044843873

Aantal pagina's
31

Prijs
€15,95