Kasper wordt een T.Rex

Coverafbeelding van: Kasper wordt een T.Rex

Trefwoord(en)
humor
avontuur
diefstal
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Kasper heeft een probleem. Hij verandert op onverwachte momenten in een dier. Hij probeert die veranderingen onder controle te krijgen, maar dat verloopt moeilijk. Zijn klasgenoot Dylan houdt hem voortdurend in het oog, want hij wil die verandering graag filmen. En dan veel geld verdienen door de opname te verkopen. Dat Kaspers geheim dan uitkomt, kan hem niets schelen. Ondertussen zit Kaspers vader ook met een probleem. Zijn bedrijf is bestolen door het bedrijf waar Dylans vader directeur is. Daardoor zou Kaspers huis moeten verkocht worden en zouden ze moeten gaan inwonen bij een rare tante. Kasper en zijn vrienden bedenken een plan. Ze willen hetgeen gestolen is, terug stelen. Volgens zijn vrienden moet dat met Kaspers talent zeker lukken. Wel jammer dat hij niet zelf kan bepalen in welk dier hij verandert. Dat zou alles veel gemakkelijker maken. Nu moeten ze veel geduld en geluk hebben… maar vooral goed kunnen improviseren.

In het eerste boek over Kasper, ‘Kasper wordt een kip’, maakte de lezer al kennis met de speciale eigenschap van Kasper. In dat boek veranderde Kasper in allerlei dieren behalve een kip, dat had de auteur alleen als grap in de titel gezet. Of Kasper deze keer wel in een T. Rex verandert, ga je zelf moeten ontdekken. Zijn belevenissen zijn uiteraard weer hilarisch, want hij heeft helemaal niets te zeggen over zijn veranderingen. Hij krijgt wel meer controle over het gebeuren, of hij wel of niet wil veranderen en wanneer hij terug een jongen wil worden. Maar er duiken ook nieuwe problemen op. En uiteraard is het hele inbrekersplan een spannend avontuur.
Het verhaal leest vlot en zit boordevol humor, ofwel door Kaspers veranderingen ofwel door zijn twee vrienden die voor de nodige hilariteit zorgen. Gelukkig krijgt Kasper veel steun van de slimme Flora. Grappige personages in een gek verhaal, dat toch ook erg spannend is. Levendige illustraties brengen alle belevenissen ook nog mooi in beeld.
Een grappig avontuur van een jongen met bijzondere krachten.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sam Copeland   

Illustrator
Sarah Horne   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770686

Aantal pagina's
303

Prijs
€13,99