Karel op de boerderij

Coverafbeelding van: Karel op de boerderij

Trefwoord(en)
boerderij
dieren
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Karel mag Olivia, oom Daan en tante Klaar een dag helpen op hun boerderij. Samen met Olivia gaat hij eitjes rapen. Daarna gaan ze naar de kalfjes kijken. Ze mogen van boer Daan hooi naar de koeien brengen. Daar kunnen ze zien hoe de koeien gemolken worden door een machine. Olivia toont Karel haar konijntjes. Daarna brengen ze water naar de schaapjes. Dan komt boer Daan hen halen voor een ritje met de tractor. Ze rijden over het veld terug naar de boerderij. Daar plukt tante Klaar enkele appels uit de appelboom. Wat is zo’n dagje op de boerderij fijn.

Samen met kleuter Karel ontdekt de lezer wat er allemaal gebeurt op de boerderij en welke dieren er rondlopen. Liesbet Slegers toont in haar herkenbare kleurrijke stijl de fijne dag vol ontdekkingen van Karel. In haar illustraties verwerkt ze foto’s van gras, hooi, wol en stof. Maar alle aandacht gaat naar de herkenbare dieren en personages die door hun dikke zwarte omlijning duidelijk opvallen. Alle dieren komen lachend in beeld zodat een warme, gezellige sfeer gecreëerd wordt. Met maar één boodschap: op de boerderij is het gezellig en er valt veel te bekijken en te doen.
De tekst leest vlot voor en vooraleer het verhaal van Karel begint, krijgt de lezer al een vrolijk versje over koeien en melk. Het geheel is een vrolijke kennismaking met de boerderij.

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Clavis peuter

Jaartal
2022

ISBN
9789044841787

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95