Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen – Kapitein Onderbroek, deel 3

Coverafbeelding van: Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen – Kapitein Onderbroek, deel 3

Trefwoord(en)
humor
buitenaardse wezens
superhelden

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Sjors en Harold zijn twee deugnieten die ervan houden de boel op stelten te zetten. Voortdurend zoeken ze op school uit wat ze kunnen doen om het leven wat gekker te maken. De directeur roept hen geregeld op het matje, maar daar trekken Harold en Sjors zich niet veel van aan. Wanneer een van hun grappen ervoor zorgt dat de kantinejuffrouwen ontslag nemen, belanden ze in een gevaarlijk avontuur. Want de nieuwe kantinejuffrouwen zijn vermomde buitenaardse wezens die de wereld willen veroveren. Ze gebruiken een speciaal drankje om alle leerlingen te veranderen in zombiestuudjes. Gelukkig zien Harold en Sjors het gevaar en gaan hulp zoeken bij de directeur. Die gelooft hen pas als hij veranderd is in Kapitein Onderbroek. Daarna kunnen ze samen proberen de buitenaardse wezens te verslaan.

Dit te gekke verhaal wordt hoofdzakelijk verteld door de vele illustraties (in kleur!). Er wordt zelfs gebruik gemaakt van goedkope animatietechniek om de vele actiescenes in beeld te brengen. Daarbij moet je 2 pagina’s heel snel heen en weer bewegen, zodat er beweging in de illustraties zichtbaar is. Een zeer geslaagd idee, waardoor de gevechtsscenes nog meer indruk maken. Het verhaal kent een klassiek verloop waarbij de helden eerst in de problemen komen maar daarna toch alles oplossen. Dat wordt zo vlot en boeiend aangebracht dat het een plezier is om deze dolle avonturen te lezen. Dat heeft uiteraard veel te maken met de grappige illustraties en de knullig getekende stripverhaaltjes die bij het verhaal horen. Het werd dus weer een te gek avontuur voor de liefhebbers van absurde humor.

Mik Ghys - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Dav Pilkey   

Illustrator
Dav Pilkey   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Kapitein Onderbroek

Jaartal
2017

ISBN
9789026144585

Aantal pagina's
157

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Captain Underpants and the Invasion of the Incredibly Naughty Cafetaria Ladies from Outer Space (and the Subsequent Assault of the Equally Evil Lunchroom Zombie Nerds)

Vertaler(s)
Marjolein Algera