Kamperen!

Coverafbeelding van: Kamperen!

Trefwoord(en)
kamperen
reizen
vakantie
gezin

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Waechter schreef en tekende met dit fraaie prentenboek een ware ode aan het kamperen. Met al zijn ongemakken en kwaaltjes, toch blijft het de jaarlijkse tijd om naar uit te kijken voor de ik-persoon en zijn familie: papa, mama en het kleine broertje.
Het einde van het schooljaar, de hele inboedel die in de (natuurlijk) veel te kleine auto moet geladen worden, de (veel te lange) weg naar de zee en dan de vertrouwde camping: het opzetten van de tent (met de bijbehorende jaarlijks terugkerende ruzie), de vele soorten kampeerders (die veel lawaai maken, die van muziek houden, die alles beter weten, die overgeorganiseerd zijn, …), het vakantiegeld van oma dat besteed mag worden aan leuke dingen voor op de camping (dit jaar een bodyboard), de storm en de tent die wegwaait, de verstopte wc, het kampvuur, de pizza’s van Pepe, enzovoort enzoverder.
Een heerlijk prentenboek vol ironie en overdrijving, en ‘pijnlijk’ herkenbaar.
Waechter tekent met fijne pen en heldere kleuren expressieve figuren die er zo alledaags uitzien dat ze grappig worden. Zijn verhaal ontwikkelt zich als een stripverhaal met grote en kleine tekeningen en met woorden en zinnen her en der verspreid ertussenin.
Het geheel is geen spannend verhaal of gebeurtenis, maar de ganse (kampeer)vakantie in een notendop, herkenbaar en vol humor.

Eric Vanthillo - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Waechter

Illustrator
Philip Waechter

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2016

ISBN
9789401433037

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Endlich wieder zelten

Vertaler(s)
Edward van de Vendel