Kamp Bravo

aanrader Coverafbeelding van: Kamp Bravo

Trefwoord(en)
vriendschap
zelfvertrouwen
kamperen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Theo gaat op zomerkamp, al heeft hij er helemaal geen zin in. Hij kent er niemand. De leider wil met hen allerlei dingen doen. Voor Theo hoeft dat allemaal niet. Hij leert er Jakkie kennen waarmee hij samen in een tent slaapt. Jakkie doet altijd erg stoer, maar is hij echt zo? Tot Theo’s blijdschap is Nannie (de nannie van Theo) ook op het kamp, als verpleegster. Gedurende het kamp verlegt Theo zijn grenzen en hij gaat als een andere jongen weer naar huis.

Nog meer dan bij ‘Mammoet’ – het eerste boek over Theo – is dit verhaal een echte graphic novel, waarbij tekst en beeld samen het verhaal vormen. Ook nu weer hebben de auteur en illustrator heel wat elementen in het verhaal verwerkt die verder gaan dan het verhaal zelf. Doorheen de teksten en de illustraties wordt veel meer meegegeven en aangereikt dan op het eerste gezicht lijkt. Dingen die de jonge lezers misschien niet dadelijk opmerken, of pas bij een tweede of derde lezing door krijgen. Misschien nemen ze deze elementen wel onbewust mee in hun eigen leven.
In het verhaal staat het personage van Theo centraal, maar de andere personages zijn ook belangrijk. In het verhaal wordt sterk de nadruk gelegd op de gevoelens van de personages waarbij hun fantasie eveneens een belangrijke plaats inneemt.
De rood-oranje illustraties stralen ook nu weer een aparte sfeer uit. Ze passen alweer erg goed bij het verhaal. De figuren zijn op het karikaturale af, maar toch speels, levendig en heel erg herkenbaar.
Er is educatief materiaal ontwikkeld om nog meer en dieper met het verhaal aan de slag te gaan. ‘Mind, Set, Grow!’ is een educatief pakket dat kinderen leert geloven in hun eigen groeimogelijkheden.
Een kijk- en leesverhaal dat minder graag lezende kinderen zeker zal kunnen aanspreken.
Een aanrader.

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462913196

Aantal pagina's
95

Prijs
€14,50