Kameel weet het zeker

Coverafbeelding van: Kameel weet het zeker

Trefwoord(en)
gevoelens
filosoferen
dieren
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Kameel wordt wakker in een dierentuin, een totaal andere omgeving dan zijn thuis. Hij weet niet waar hij is, maar is er erg ongelukkig. Andere kamelen zeggen hem zich bij de situatie neer te leggen. Een jongen, Vos, trekt de aandacht van Kameel. Ze worden vrienden. Vos besluit Kameel te helpen ontsnappen en terug naar zijn thuisland te brengen. Maar hoe?

Het verhaal is realistisch onmogelijk. Zomaar een kameel laten ontsnappen uit een dierentuin en meenemen, is niet echt haalbaar. En wat er daarna gebeurt al helemaal niet. Of dieren die onderling mensentaal spreken en zelfs praten met mensen. Daarover gaat het verhaal ook niet. Het is meer een filosofisch getint verhaal over eenzaamheid, vriendschap, samenhorigheid en geluk. Ergens in het verhaal citeert Vos zijn opa: “Als je iets heel graag wil, vraag je dan nooit af hoe je het moet doen. Doe het gewoon.” Dat is zowat het motto van dit verhaal.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Kameel en van de jongen Vos. De rol van volwassenen in het verhaal is miniem.
Een ruime bladspiegel en het gebruik van een grote letter dragen bij tot het makkelijk lezen van het verhaal. Een aantal kleurrijke, dromerige illustraties dragen bij tot de sfeer van het verhaal.
Een klein, filosofisch getint verhaal over zich eenzaam of gelukkig voelen.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Lenneke Westera   

Illustrator
Peter-Paul Rauwerda   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047709770

Aantal pagina's
111

Prijs
€14,95