Kakkerlakjes – Poëzie – Een hoofd vol maakbaarheid

aanrader Coverafbeelding van: Kakkerlakjes – Poëzie – Een hoofd vol maakbaarheid

Trefwoord(en)
gender
jezelf zijn
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
14 jaar

In oktober 2019 sloten we de recensie over de verrassende Kakkerlakjes af met de jubelende woorden:
Stuk voor stuk boekjes om te hebben, om te koesteren, om te geven, om te verzenden en iemand anders te verrassen en blij te maken. Een concept dat ons doet uitkijken naar de volgende titels en absoluut een aanrader!
Een jaar later wordt dat ‘uitkijken naar’ beloond met vele nieuwe titels. De uitgeverij Loopvis heeft niet stil gezeten en zet gestaag zijn originele concept verder.
Voor wie er nog niet mee vertrouwd is:
Het zijn kleine, rijk geïllustreerde boekjes die ze zelf omschrijven als ‘groot genoeg om rustig van te genieten, klein genoeg om te versturen’. Ze zijn stuk voor stuk duurzaam en mooi uitgegeven (gebonden met cahiersteek) en dus wil je ze liefst voor jezelf houden. ‘Eentje kopen eentje geven’ kan een tip zijn… En om een envelop moet je niet verlegen zitten, die is netjes bijgeleverd.
Je vindt de Kakkerlakjes in 6 thema’s voor groot en klein: groei, muziek, poëzie, literatuur, culinair en jong.
Voor de inhoud verbindt de uitgeverij gevestigde aan nieuwe namen voor zowel de auteurs als de illustratoren. Een nobel doel dat verrassende combinaties oplevert.

In de categorie ‘Poëzie’ vind je onder andere deze nieuwe titel:
Een hoofd vol maakbaarheid’ (nr 12 – thema BiGender – +14 – uitgave 2020 –  isbn 9789083068633)
waarin je een nieuw gedicht leest van de fel geprezen en gelauwerde Marieke Lucas Rijneveld over het binnenstappen van het leven dat feest mag heten, de maakbaarheid ervan, het verlangen naar een engelachtige verschijning of een jongen van vlees en bloed, over het slopen van ‘huizen’ en de kwaal van levensvragen en over zoveel meer…
De aantrekkelijke, kleurrijke schilderijen van Merel Corduwener verbeelden de poëtische woorden treffend en doen het geheel voortdurend balanceren tussen realiteit en droom, tussen zijn en verlangen. Een verrassende en geslaagde samenwerking!

Uitkijkend naar andere en volgende Kakkerlakjes, kunnen wij ook deze ten zeerste aanraden!

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marieke Lucas Rijneveld

Illustrator
Merel Corduwener

Uitgeverij
Loopvis   


Reeks
Kakkerlakjes

Jaartal
2020

ISBN
9789083068633

Aantal pagina's
18

Prijs
€6,99