Kakkerlakjes (boekjes om te versturen)

aanrader Coverafbeelding van: Kakkerlakjes (boekjes om te versturen)

Trefwoord(en)
korte verhalen
poëzie
fantasie
post

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

Uitgeverij Loopvis, altijd in voor kwaliteit en vernieuwing, lanceerde een knap ogend en origineel concept op de (boeken)markt: ‘Kakkerlakjes’.
Het zijn kleine boekjes die ze zelf omschrijven als ‘groot genoeg om rustig van te genieten, klein genoeg om te versturen’. Niets is minder waar. Wij voegen daar graag aan toe: ze zijn stuk voor stuk duurzaam en mooi uitgegeven (gebonden met cahiersteek) en dus wil je ze liefst voor jezelf houden. ‘Eentje kopen eentje geven’ kan een tip zijn… En om een envelop moet je niet verlegen zitten, die is netjes bijgeleverd.
Je vindt de Kakkerlakjes in 4 thema’s voor groot en klein: literatuur, culinair, poëzie en jong.

In de categorie ‘jong’ zijn nu de eerste 8 verkrijgbaar:
Nr 1: ‘De kinderverslinder’ (isbn 9789492890214) is een verhaal op rijm over een gevaarlijke veelvraat die alleen maar kinderen lust. Fantasie en humor gemengd met de nodige horror. Heerlijk leesvoer van Harrie Jekkers en Koos Meinderts met sprekende illustraties van Senne Trip.
Nr 2: ‘De dag die niet bestaat’ (isbn 9789492890238) is een gevoelig verhaal van Max die wegloopt van school want het is er familiedag. Maar dan ontmoet hij Lavendel… Van Anna Woltz met illustraties van Jaime Jacob.
Nr 3: In ‘Een broertje erbij’ (isbn 9789492890252) stemmen mama die zwanger is, papa, Rory en Saartje voor een zus of een broertje. Als later de baby geboren wordt, blijkt de natuur toch sterker dan menselijk stemgedrag… Een fijngevoelig en herkenbaar verhaal met lichte humor verteld door Gideon Samson, met gepaste illustraties van Joren Joshua.
Nr 4: ‘Lotje’ (isbn 9789492890276) is een waargebeurd verhaal over een poesje dat gevonden wordt op het moment dat een andere poes sterft. Maar is Lotje nu een jongens- of een meisjespoes?… Diet Groothuis schrijft dit realistische verhaal met broze woorden en Jeska Verstegen illustreert het met gevoel en tederheid.
Nr 5: ‘Er is er een jarig’ (isbn 9789492890535) is een ideaal verjaardagscadeautje. Het bevat originele gedichten over verjaren van Sjoerd Kuyper, Edward van de Vendel, Diet Groothuis, Rudy Kousbroek en Kate Schlingemann. Met kleurrijke illustraties van Iris Deppe.
Nr 6: ‘Hoe kwijt kan iets zijn’ (isbn 9789492890559) is een perfect troostboekje bij de dood van een dierbare. Het bevat gevoelige verzen van Hans Hagen, Geert De Kockere, Erik van Os, Jaap Robben en Bette Westera. Met al even gevoelige illustraties van Yoko Heiligers.
Nr 7: ‘Er was eens’ (isbn 9789492890696) is een origineel vers over sprookjesfiguren die ‘er eens waren’… Een leeuw, een heks, een lelijke uil, een prins en een heel lief prinsesje… En wat er met hen gebeurt?… Maar eerst naar bed! De tekst van J.T.Heins en de sprankelende illustraties van Christina Budimir Mush zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden tot dit verhaal dat je zelf met veel plezier verder fantaseert.
Nr 8: ‘O arme, arme ik’ (isbn 9789492890719) is ook een perfect troostboekje maar deze keer voor de arme zieke. Over ziek zijn en ziekenhuizen en dokters en nog meer. Fantasierijke poëzie van Eva Gerlach, Ted van Lieshout, Kate Schlingeman en Kees Spiering. Met wervelende illustraties van Jan van Doornspeek.

Stuk voor stuk boekjes om te hebben, om te koesteren, om te geven, om te verzenden en iemand anders te verrassen en blij te maken (of te troosten). Een concept dat ons doet uitkijken naar de volgende titels en absoluut een aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Loopvis   


Reeks
Kakkerlakjes

Jaartal
2019

ISBN
7

Aantal pagina's
16

Prijs
€6,50