Kabouter Korsakov

Coverafbeelding van: Kabouter Korsakov

Trefwoord(en)
hoorspelen
liefde
kabouters

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

Het Geluidshuis, bekend van zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’, bedacht dit nieuwe concept voor een jonger doelpubliek vanaf 4 jaar. De centrale figuur is de dappere en sportieve kabouter Korsakov die allerlei avonturen beleeft met zijn trouwe compagnon Wattman, de slimme maar bange glimworm. Zij wonen in kabouterdorp te midden vele andere kabouters zoals de gevoelige Rodriguez, de oude en wijze Vladimir en de goedgelovige zusjes Pavlov die altijd samen zijn en in koor praten. Om zich te kunnen beschermen tegen de gevaarlijke mensen verzamelen de kabouters verdwijnpaddenstoelen. Als je die eet wordt je onzichtbaar. In dit eerste boek willen Dolf, de geniepige en foute das, en zijn hulpje, de kaalgeplukte ekster, die paddenstoelen stelen om zich onzichtbaar te kunnen maken en zo de andere dieren te kunnen besluipen en op te eten. Dit snode plan is de aanzet tot heel wat misverstanden in het kabouterdorp waardoor Korsakov valselijk beschuldigd wordt. Hij verlaat het dorp en komt in een trein terecht, op weg naar nieuwe avonturen…
Net als bij de andere publicaties van Het Geluidshuis primeert ook hier het hoorspel: een kwalitatieve opname met gerenommeerde Vlaamse acteurs die samen het verhaal spelen en vertellen met een daverende vaart. De stemmen zijn perfect gecast bij de kleurrijke personages. De heldere stemmen, de opvallende geluiden en de frisse liedjes creëren een sfeer die je niet loslaat. Je luistert met verbazing naar het goed geconstrueerde verhaal waarin gevoeligheid, spanning en humor elkaar afwisselen.
Het boek zelf gidst je doorheen het hoorspel.
Emma Thyssen tekende een kleurrijke fantasiewereld bij elkaar. Met eenvoudige lijnen en eenduidige kleuren schildert zij personages die je meteen herkent. Met hier en daar wat flarden tekst om je bij de hand te houden. Dit alles op een groot formaat wat voor het jonge doelpubliek zeker welkom is.
Als toemaatje krijg je bij het eerste boek ook nog een poster van het kabouterdorp cadeau van 50 bij 100 cm en een stickervel met daarop de vele personages. Zodat je nog vele uren kan spelen en je eigen kabouterverhalen kan verzinnen.

Een mooi opzet dat belooft naar meer.

Eric Vanthillo - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Maes
Koen Brandt

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Jaartal
2015

ISBN
9789079040322

Aantal pagina's
42

Prijs
€21,95