Kabouter Korsakov viert feest!

Voor wie het nog niet moest weten, want dit is ondertussen al het zesde deel in de reeks: Het Geluidshuis heeft naast zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’ ook een fris ogende boekenreeks met hoorspelen rond een kabouter voor een doelpubliek vanaf vier jaar: ‘Kabouter Korsakov’.

De centrale figuren zijn kabouter Korsakov en zijn trouwe compagnon meneer Wattman, de glimworm. Zij hebben het kabouterdorp verlaten en zijn in de mensenwereld beland. Daar beleven ze spannende avonturen in de metro, in de opera, in een restaurant en in een kippenhok. Hoewel het in de mensenwereld leuk en spannend is, verlangen zij terug naar huis en het kabouterdorp in de grote eik. In dit deel ondernemen zij een poging om daar te geraken. En zo wordt ook dit weer een avontuur vol spanning, gebracht met een dolle humor en veel suspense. Zij klimmen eerst op een windmolen om ver te kunnen kijken. Zo hopen zij het kabouterbos te ontdekken. Maar een stevige wind sleurt hen mee en zo belanden ze op de vleugels van Wayoh, de ooievaar. Deze brengt hen bij Tomtom en Jenny, de reisduiven. Vermits Tomtom met pensioen is, onderneemt hij geen lange vluchten meer. Dus bouwt Korsakov zelf een deltavlieger en volgen zij vanuit de lucht de rivier die hen bij het kabouterbos moet brengen. Later zullen zij crashen en een boot moeten bouwen, hebben zij een gevaarlijke ontmoeting met de hongerige snoek, enzovoort. Of zij het kabouterdorp en hun vrienden zullen terugzien, dat ontdek je best zelf in dit aangename hoorspel vol dynamiek.
Het verhaal wordt verteld met vele leuke stemmetjes en met een vaart die je aandacht stevig ‘bij de les’ houdt. De vele humoristische toevoegingen voor zowel jong als oud geven het geheel zijn karakteristieke ‘Geluidshuis’-cachet waar je niet genoeg van krijgt. De oorstrelende liedjes tussendoor zijn heerlijk om naar te luisteren (en na enkele keren mee te zingen) en maken dat de vertelling zelf nooit te lang gaat duren.
De karakters zijn uiterst herkenbaar en doen ons voortdurend glimlachen.
In het boek kan je het hoorspel visueel volgen op de kleurrijke prenten in de herkenbare stijl van Emma Thyssen: met eenvoudige lijnen zet zij kleurrijke figuren neer op een witte achtergrond. De karige tekst erbij ondersteunt en gidst je doorheen het verhaal.
Het geheel is een mooi samengaan van kijken en luisteren. Goed voor uren plezier vol fantasie en humor.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Koen Brandt

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Kabouter Korsakov

Jaartal
2017

ISBN
9789079040506

Aantal pagina's
38

Prijs
€21,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:48

Verteller
Ini Massez
diverse

Componist
Koen Brandt
Veerle Pollet