Kabouter Korsakov in de puree

Coverafbeelding van: Kabouter Korsakov in de puree

Trefwoord(en)
hoorspelen
avontuur
kabouters
humor
restaurant

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

Het geluidshuis heeft naast zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’ ook een fris ogende boekenreeks met hoorspelen rond een kabouter voor een jonger doelpubliek vanaf vier jaar: ‘Kabouter Korsakov’. Deze uitgave is het vierde deel in die reeks.
De centrale figuren zijn kabouter Korsakov en zijn trouwe compagnon meneer Wattman, de glimworm. Zij hebben het kabouterdorp verlaten en zijn in de mensenwereld beland. Daar beleven ze spannende avonturen in de metro, in de opera, en nu in een restaurant.
Want het leven is een reis, je mag gerust verdwalen. Dat maakt het lekker spannend en je beleeft de leukste verhalen.”
Deze keer duiken zij uitgehongerd het restaurant ‘In de Puree’ binnen via het raampje in de keuken. Het gaat echter meteen fout en zij belanden in een grote pot aardappelpuree. Zo start een spannend avontuur met een boze kok die niets meer ziet omdat zijn bril vol puree hangt, een hulpkok die niet komt opdagen, een humeurige ober, ongeduldige klanten, soupe du jour met een grondsmaak en een verdwijnpaddenstoel erin, vliegende vogelnestjes, en nog veel meer.  Genoeg ingrediënten voor een spannende chaos met vele misverstanden en onverwachte gebeurtenissen. Humor en spanning gaan hierbij hand in hand. Na een 30tal minuten spanning en plezier volgt er een deugddoende afloop.
En morgen… Dan zullen zij naar huis gaan… Op weg naar een nieuw avontuur…
En zo zit er hopelijk alweer een nieuw verhaal in de pijplijn…

Net als bij de andere publicaties van Het Geluidshuis primeert ook hier het hoorspel: een kwalitatieve opname met gerenommeerde Vlaamse acteurs die samen het verhaal spelen en vertellen met een daverende vaart. De stemmen zijn perfect gecast bij de kleurrijke personages. De heldere stemmen, de opvallende geluiden en de frisse liedjes creëren een sfeer die je niet loslaat. Je luistert met verbazing naar het goed geconstrueerde verhaal waarin gevoeligheid, spanning en humor elkaar afwisselen.
Het boek zelf gidst je doorheen het hoorspel. Emma Thyssen tekende een kleurrijke fantasiewereld bij elkaar. Met eenvoudige lijnen en eenduidige kleuren schildert zij personages die je meteen herkent. Met hier en daar wat flarden tekst om je bij de hand te houden. Dit alles op een groot en stevig formaat wat voor het jonge doelpubliek zeker welkom is.

Eric Vanthillo - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Maes

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Kabouter Korsakov

Jaartal
2016

ISBN
9789079040414

Aantal pagina's
42

Prijs
€21,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:35

Verteller
Ini Massez

Componist
Koen Brandt