Kabouter Korsakov in de metro

Coverafbeelding van: Kabouter Korsakov in de metro

Trefwoord(en)
hoorspelen
kabouters
avontuur
metro

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

Het Geluidshuis, bekend van zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’, bedacht dit nieuwe concept voor een jonger doelpubliek vanaf 4 jaar. De centrale figuur is de dappere en sportieve kabouter Korsakov die allerlei avonturen beleeft met zijn trouwe compagnon Wattman, de slimme maar bange glimworm.
Waar het vorige boek eindigde (Korsakov in de trein op weg naar …) start dit boek, waarin zij zich in de metro bevinden. Zij ontmoeten er James Bruin, het hyperactieve en extraverte konijn. Iedereen is verdwaald en wil naar huis, maar met een konijn zonder oriëntatiegevoel is dat niet zo makkelijk. Barry, de rioolrat, helpt hen ook niet echt vooruit. Want hij is enkel uit op sensatie voor een goed artikel in zijn krant ‘De Gazet van Opgelet’. Deze keer wordt het echt gevaarlijk want Korsakov en Wattman belanden in de boodschappentas van een dame. Zij ontsnappen op het nippertje en verschuilen zich in de groene vuilnisbak, waar het kind Anthony hen op het spoor zit. Tot grote ergernis van zijn hysterische mama. Daarop volgt nog een spannende ontsnapping door de verluchtingskokers enzovoort. Maar zullen zij deze keer thuiskomen? Of wacht daar weer een nieuw avontuur?…
Net als bij de andere publicaties van Het Geluidshuis primeert ook hier weer het hoorspel: een kwalitatieve opname met gerenommeerde Vlaamse acteurs die samen het verhaal spelen en vertellen met een daverende vaart. De stemmen zijn perfect gecast bij de kleurrijke personages. De stem van het konijn kan op tal van momenten wel irriteren door zijn drukte én zijn Hollands accent, maar dat was waarschijnlijk de bedoeling van de makers. De heldere stemmen, de opvallende geluiden en de frisse liedjes creëren een sfeer die je niet loslaat. Je luistert met verbazing naar het spannende verhaal met humoristische kwinkslagen.
Het boek zelf gidst je doorheen het hoorspel. Emma Thyssen tekende een kleurrijke wereld bij elkaar. Met eenvoudige lijnen en eenduidige kleuren schildert zij personages die je meteen herkent. Met hier en daar wat flarden tekst om je bij de hand te houden. Dit alles op een groot formaat wat voor het jonge doelpubliek zeker welkom is.
Wel jammer dat de mooi opgebouwde en fantasierijke kabouterwereld met zijn kleurrijke kabouterpersonages uit het eerste deel niet meer aan bod komen in dit tweede deel. Terwijl er een schat aan verhalen te rapen vallen in die fantasiewereld. Hopelijk keren Korsakov en Wattman snel terug naar huis voor de volgende verhalen…

Eric Vanthillo - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Maes
Koen Brandt

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Jaartal
2015

ISBN
9789079040339

Aantal pagina's
42

Prijs
€21,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:30

Verteller
diverse

Componist
Koen Brandt